Düşen petrol ona yaradı

Düşen petrol ona yaradı

Warren Buffet, bir petrol rafinerisi şirketinin yüzde 10 hissesini satın aldı

Düşen petrol ona yaradı
16px
24px
30.08.2015 20:40
ABONE OLgoogle
Milyarder yatırımcı Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway Inc., Houston merkezli petrol rafineri şirketi Phillips 66′dan 4,5 milyar dolarlık hisse satın aldı.

Bu satın alma ile birlikte petrol şirketinin yaklaşık 58 milyon hissesi ya da hisselerinin yüzde 10′undan fazlası Nebraska merkezli Berkshire’ın oldu. Phillips 66 hisseleri New York’ta Cuma günkü kapanışta 77,23 dolar seviyesindeydi.

Yatırımlarındaki öngörüsü nedeniyle Omaha Kahini olarak anılan Warren Buffett’ın söz konusu satın almayı arz fazlalığı endişeleri nedeniyle ham petrol fiyatlarının düştüğü dönemde gerçekleştirdiği belirtildi.

Phillips 66 holding, Berkshire hisse senedi portföyü için nispeten küçük. Buffett’ın şirketi Berkshire’ın Wells Fargo & Co. ve Kraft Heinz Co. şirketlerinin her birinde 20 milyar dolar değerinin üzerinde hissesi bulunuyor. Şirket ayrıca Coca-Cola Co., IBM ve American Express Co. gibi şirketlerin de en büyük hissedarı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde