Dünyanın en büyük fabrikasıydı! İflas etti

Dünyanın en büyük fabrikasıydı! İflas etti

Dünyanın en büyük jeneratör fabrikasına sahip olan Ankaralı firma için mahkeme iflas kararı verdi. Şirketin tasfiyesi için dosya icra iflas müdürlüğüne gönderildi

Dünyanın en büyük fabrikasıydı! İflas etti
16px
24px
23.11.2017 13:56
ABONE OLgoogle

Genpower Jeneratör San. ve Tic. A.Ş. Nisan 2016’da iflas erteleme istemişti. Şirket adına yapılan başvuruda, şirketin belli bir süre korumaya alınması ile birlikte Genpower’ın yeniden toparlanabileceği kaydedildi.

Ankara Batı Adliyesi Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruya ilişkin davanın son duruşması 20 Ekim’de de yapıldı. 20 Ekim’deki 13’üncü celsede mahkeme, şirketin kurtarılamayacağına hükmederek Genpower’ın iflasına karar verdi.

Bu kararla birlikte, şirketin tasfiye işlemleri için dosya icra iflas müdürlüğüne gönderildi. Son duruşmada şirket adına konuşan Genpower’ın sahibi Müjdat Uslu, bilirkişi raporunun hatalı olduğunu söyledi. Şirket, iflas kararını 20 Kasım’da Sermaye Piyasası Kurulu’na iletti.  Genpower'la ilgili şok iddia: Bu rekor nasıl oluyor?

BANKA BORCU 75 MİLYON LİRAYDI

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, son üç yıldan bu yana bir dizi sıkıntı yaşayan Genpower Jeneratör’ün, finans kurumlarına 75 milyon lira borcu bulunuyordu. Bankaların takibe aldığı kredi tutarı ise 14,3 milyon TL seviyesindeydi.

İSO’NUN DEVLER LİSTESİNDEYDİ

Genpower Jeneratör, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 kuruluş listesinde bir çok kez yer aldı. İSO 500’ün 2014 yılı sonuçlarına göre Genpower 818 milyon liralık cirosu ile 95.’inci sırada yer almıştı.

'HAYALİ' SATIŞLARA ADI KARIŞTI

Genpower Jeneratör ismi, bir süre önce, leasing firmalarını dolandırmakla suçlanan Kırcı Jeneratör ile de gündeme geldi. Banka ve leasing firmalarını 600 milyon dolandırmakla suçlanan ve haklarında dava açılan 7 sanık arasında, Genpower’ın sahibi Müjdat Uslu da yer almıştı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklar binlerce, hayali jeneratör satmakla suçlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde