Dünya devleri metro için sıraya girdi

Dünya devleri metro için sıraya girdi

Yabancı devlerin yakın takibe aldığı Üsküdar-ÜmraniyeÇekmeköy Metro Hattı ihalesinde en düşük teklif 198 milyon euro oldu

Dünya devleri metro için sıraya girdi
16px
24px
24.02.2011 08:49
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ihalesine yerli ve yabancı ortak girişimler 11 ayrı teklif verdi.

Muhammen bedeli 298 milyon 991 bin euro olarak belirlenen ihaleye, en düşük teklifi 198 milyon 303 bin euro ile Ünal Akpınar İnşaat-Akpınar Yapı Sanayi A.Ş İş Ortaklığı verdi.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattının ilk etabı olan Üsküdar-Ihlamurkuyu arasının inşası için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki Ek Hizmet Binasında ihale yapıldı. 11 teklifin sunulduğu ihaleye İtalya'dan Astaldi, Coopsette ve Impressa Spa, Rusya'dan Engeokom, İspanya'dan Comsa Sa ve İsveç'ten Rhomberg Bau Ag gibi ünlü inşaat şirketleri Türk ortaklarla teklif verdi

EN ALT TEKLİF 198 MİLYON EURO

İhaleye en düşük teklifi 198 milyon 303 bin euro ile Ünal Akpınar İnşaat-Akpınar Yapı Sanayi A.Ş İş Ortaklığı verdi. İkinci düşük teklifi 209 milyon 794 bin 456 euro ile Öztaş İnşaat-Comsa Sa-Albayrak Turizm Seyahat İnş. Tic. A.Ş. İş Ortaklığı, üçüncü en düşük teklif ise 228 milyon 611 bin 860 euro ile Yertaş İnşaat Palet İnşaat Ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığı verdi.

40 ayda tamamlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu'nun başkanlığını yaptığı İhale Komisyonu'a yerli ve yabancı konsorsiyum tarafından verilen 11 ayrı teklif açıklandı. Teklif mektuplarının açılmasının ardından bilgi veren İhale Komisyonu Başkanı Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, tekliflerin ve yeterlilik kriterlerinin 15-20 gün içinde değerlendirilerek sonucun açıklanacağını söyledi.

Balcıoğlu, "Teklifler belgelerinize göre değerlendirilecek. Sonuçlar yazılı olarak tarafınıza bildirilecek ve kamuoyuna açıklanacaktır" dedi. Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy Metro Hattı'nın toplam 40 ayda tamamlanması bekleniyor. Bu iş için Avrupa Yatırım Bankasından temin edilen 500 milyon euro kredi kullanılacak. 

Zeynel Yaman/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde