Dünya devi Türkiye'ye geliyor

Dünya devi Türkiye'ye geliyor

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock, Türkiye'de ofis açmayı planlıyor.

Dünya devi Türkiye'ye geliyor
16px
24px
24.10.2014 15:55
ABONE OLgoogle
4.5 trilyon dolarlık fon yönetimi ile dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan Blackrock, Türkiye'de ofis açmayı planlıyor.

BlackRock EMEA Bölgesi iShares Satış Direktörü Leen Maijaard, Güney Afrika, İsrail ve Türkiye'ye odaklandıklarını ifade ederek "Güney Afrika'da ofisimiz var onu büyüteceğiz. İsrail'de ve Türkiye'de de ofis açmayı planlıyoruz" dedi. Ancak Maijaard, süreye ilişkin bilgi vermedi.
 
Milliyet'ten Ayşe Ekin Gündüz'ün haberine göre, Dünyanın önde gelen online yatırım bankalarından Saxo Bank’ın Türkiye iştiraki Saxo Capital Markets Menkul Kıymetler, dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock’ın kurduğu ve yöneticisi olduğu farklı borsalarda işlem gören yatırım fonlarını Türk yatırımcısına sunuyor.
 
Konuya ilişkin düzenenlenen basın toplantısının ardından sorularımızı yanıtlayan Maijaard, dünya genelinde 50-60 broker ile çalıştıklarını kaydetti.Gelişen ekonomilere karşı nötr olduklarını aktaran Maijaard, Türkiye'ye karşı daha ılımlı olduklarını kaydederek "Türk, Çin ve Hindistan piyasasını tercih ederiz" dedi.
 
"Türk ekonomisine baktığımızda günün birinde ofis açacağız ama ne zaman olduğunu bilmiyoruz" diyen Maijaard, sözlerine şöyle devam etti: "Güney Afrika odağımızda. Orada ofisimiz var ve daha da büyüteceğiz. İkinci sırada İsrail yer alıyor. İsrail'de ofis açacağız. Onun ardından da Türkiye'de ofis açmayı planlıyoruz." 1 milyar dolar Türk hisse senedine yatırım yapan 2 tane ETF bulunduğunu kaydeden Meijaard, Türkiye Ishare'in de 500 milyon dolarlık fon olduğunu ifade etti.
 
İşbirliği ile Saxo Capital Markets’in BlackRock yatırım fonlarının yatırımcıya ulaşmasında en önemli kanallarından biri olacağını vurgulayan Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Ülke Başkanı Egemen Kaya, “Müşterilerimize 150 ülkede faaliyette bulunan Saxo Bank’ın tecrübesi ve uzmanlığı ile hizmet veriyoruz. Yatırımcılar bir örneği daha olmayan online platformumuzdan zaman ve mekan kısıtlaması olmadan Forex, hisse senetleri, ETF’ler (borsa yatırım fonları), vadeli işlem ve opsiyon kontratları, CFD’ler (fark kontratları) ve diğer türev ürünlerde işlem yapma imkanına sahipler. Bireysel ve kurumsal yatırımcımız şimdi de dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock’ın borsa yatırım fonları ile işlem yapabilme kabiliyeti kazandı” dedi.
 
Türkiye'de ilk kez Online bir platformda 300 tane fonunişlem göreceğini bildiren Kaya, "Bizim beklentimiz büyük. Aile şirketlerinin aile ofisleri ve portföy yönetimiyle Türkiye'ye derinlik getirmek" diye konuştu. Yatırımcılara 30 binden fazla uluslararası finansal enstrümanı tek bir platform üzerinden online olarak sunan Saxo Capital Markets Menkul Kıymetler, böylece yatırımcının New York Borsası’nda işlem gören iShares Türkiye Borsa Yatırım Fonu, MSCI Türkiye Fonu (ek neler olabilir?) gibi Black Rock borsa yatırım fonlarına (ETF - Exchange Traded Funds) kolayca ulaşmasını sağlıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde