Dünya, Koza İpek Medya'ya yönelik baskını böyle gördü

Dünya, Koza İpek Medya'ya yönelik baskını böyle gördü

Uluslararası ajanslar, Koza-İpek Medya Grubu'na ait kanal ve televizyonlara yapılan polis baskınını abonelerine duyurdu.

Dünya, Koza İpek Medya'ya yönelik baskını böyle gördü
16px
24px
01.09.2015 09:57
ABONE OLgoogle
Fransız Haber Ajansı AFP haberi 'Türkiye'de polis muhalif bir medya grubunu hedef aldı' başlığıyla verdi.

AFP haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalif ve Fetullah Gülen'e yakınlığıya bilinen İpek medya Grubu'nun merkezine polisin baskın gerçekleştirdiğini belirtti. Operasyonun birçok televizyon ve medya kuruluşunu bünyesinde barındıran Koza İpek Grubu'bun 23 şirketini kapsadığı kaydedildi.

Ajans, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin muhalif basını susturma operasyonu yapılacağını geçtiğimiz günlerde haber verdiğini hatırlattı.

Reuters, baskını, "Türk polisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştiriler getiren, ABD'de yaşayan Müslüman vaiz Fethullah Gülen'le yakın bağlantıları olan holding ve medya grubu ofislerine baskın düzenledi." şeklinde haberleştirdi.

Associated Press ise haberinde "Polis, ABD'de yaşayan, hükümeti istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçlanan Müslüman vaiz Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen iş ve medya grubunun binalarında arama yapıyor." ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde