Dudullu-Bostancı metro hattı çalışmaları başladı

Dudullu-Bostancı metro hattı çalışmaları başladı

İstanbul’da Anadolu yakasındaki trafiği rahatlatması beklenen Dudullu-Bostancı metro hattı çalışmaları başladı. 13 istasyonlu metro hattı tüneli için getirilen köstebek isimli makine günde 10 metre kazacak.

Dudullu-Bostancı metro hattı çalışmaları başladı
16px
24px
24.01.2017 05:03
ABONE OLgoogle

İstanbul Anadolu yakasında yapılan Dudullu-Bostancı metrosunun tünel kazma çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın butona basmasıyla başladı. 2019 yılında tamamlanması planlanan, 13 istasyonlu ve 14.2 kilometrelik metro hattı ile tek yönde saatte 43 bin 200 yolcu taşınabilecek. Metro tüneli için getirilen köstebek isimli makine ise günde 10 metre kazacak.

3 MİLYAR LİRA

Erenköy Gümrük Satış Müdürlüğü yanında bulunan şantiyedeki törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bazı AK Parti ilçe başkanları, partililer ve şantiye çalışanları katıldı. Şantiye alanına kendi kullandığı kamyonla gelen Topbaş, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bugün, İstanbul’un çok önemli hatlarından bir tanesi olan kuzey-güney aksında diğer 3 hattı da kesen bir hat yapılacak. Günde 10 metre mesafe almak suretiyle bu kazıyı yapacaklar. Kısa sürede tamamlanmasını istiyoruz. Maliyeti 2 milyar 250 milyon lira. Vagonları da koyduğunuz zaman 3 milyar liraya çıkar neredeyse. Devasa yatırım. Maaş ödeyemeyen belediye bugün devlete günü gelmiş bir kuruş borcu olmayan, bir lira borcu olmayan ve 2017’de ağırlıklı metro olmak üzere 16.5 milyar lira yatırım programı aldı bütçesine.

489 KİLOMETRE

Vatandaş aracıyla gelsin, park etsin, metroya binsin. Bu istasyonların yakın çevresinde 2.870 araçlık otopark programlandı. İstanbul’un dünyadaki en çok raylı sisteme sahip kent olacak 2019’de bir kısmı bitmeye yakın 489 kilometre raylı sisteme erişeceğiz. İstanbul’daki raylı sistem 2023 yılında 1001 kilometreye ulaşacak, böylece dünyada en çok ve en modern raylı sisteme erişen bir kent olacak.”

PROJE KAPSAMINDAKİ İSTASYONLAR

1. Bostancı İstasyonu

2. Emin Ali Paşa İstasyonu

3. Ayşe Kadın İstasyonu

4. Kozyatağı İstasyonu

5. Küçükbakkalköy İstasyonu

6. İçerenköy İstasyonu

7. Kayışdağı İstasyonu

8. Türk-İş Blokları İstasyonu

9. İmes İstasyonu

10. Modoko İstasyonu

11. Dudullu İstasyonu

12. Yukarı Dudullu İstasyonu

13. Depo İstasyonu

DİĞER METROLARLA ENTEGRE

PROJE, Dudullu istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy (Yapımı devam ediyor) hattı, Kozyatağı istasyonunda ise M4 Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattı ile entegrasyon sağlayacak.

Bostancı istasyonunda Marmaray ve deniz ulaşım akslarıyla bağlantı sağlarken, ihale aşmasında olan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe hattıyla da bağlantılı olacak.

Metro hattı 90 saniyede bir sefer yapacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde