Dubai'deki dev fuara zayıf katılım: 65'den 7'ye düştü

Dubai'deki dev fuara zayıf katılım: 65'den 7'ye düştü

Yabancılara gayrimenkul satışının yeniden canlandığı bir dönemde gerçekleştirilen Dubai Cityscape Global’e Türkiye’den sadece yedi markalı konut üreticisi katıldı..

Dubai'deki dev fuara zayıf katılım: 65'den 7'ye düştü
16px
24px
12.09.2017 08:06
ABONE OLgoogle

Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarları arasında yer alan ve bu yıl 16'ncısı düzenlenen Dubai Cityscape Global dün kapılarını açtı.

Önceki yıllarda Türk gayrimenkul sektöründen çok sayıda oyuncunun sahne aldığı dev organizasyona, katılımın düşük kalması dikkat çekti. 2015 yılında rekor katılımla 61 Türk şirketinin boy gösterdiği fuarda, 2016'da sadece 26 firma sahne alırken, 2017'de bu sayı 14'e indi.

DESTEĞE RAĞMEN

Bu yıl fuara Türkiye'den giden şirketlerden ise sadece 7'si gayrimenkul geliştiriyor. Emlak Konut GYO, Artaş İnşaat, Tahincioğlu Gayrimenkul, Cathay Group, EMS Yapı, Mar Yapı ve Garanti Koza'nın projelerini tanıttığı fuar, global yatırım şirketleri ve fonlarla dünyanın sayılı geliştiricilerinin katılması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Türk firmaları Dubai'den dışlandı

Geçen yıllarda Dubai Cityscape Global sayesinde Körfez ve Ortadoğu merkezli kişi ve kuruma milyarlarca dolar değerinde mülk satan Türk firmaları, çok sayıda ortaklık anlaşmasına da imza atmıştı. AKP hükümetinin, konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı vermesi ve KDV muafiyeti getirmesinin ardından, Ortadoğu'nun en büyük emlak fuarı Dubai Cityscape Global'de Türk geliştiricilerinin projelerini vitrine koymaması yadırgandı.

Dünya genelindeki emlak geliştiricileri, şehir yöneticileri, mimarlarla, tasarımcıların ürün ve eserlerini gayrimenkul yatırımcılarının beğenisine sunduğu fuar, yabancılara yılda 5 milyar dolar satış yapan Türk gayrimenkul sektörü için önemli bir organizasyon olarak görülüyordu. İsmail Şahin/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde