Doruk Holding patronu Hasip Gençer bankalara olan borcunu ne yaptı?

Doruk Holding patronu Hasip Gençer bankalara olan borcunu ne yaptı?

Son günlerde Doruk Group ile ilgili bize bir takım kulis bilgiler gelmeye başladı.

Doruk Holding patronu Hasip Gençer bankalara olan borcunu ne yaptı?
16px
24px
23.02.2017 11:54
ABONE OLgoogle

Doruk Group, Türkiye’de tarıma dayalı sanayi alanında yatırımı olan önemli şirketlerin başında geliyor. 1972’de Tekirdağ’da kurulan Marmara Un Sanayii A.Ş ile buğday yolculuğu başladı.

Hasip Gençer’in kaptanlığında yol alan Grup, piyasada daha çok Uno ve Komşu Fırın markaları ile tanındı. Birkaç yıl önce Uno’daki hisselerini Yıldız Holding’e devretti. 

Şu anda un sanayi, tohumculuk, hayvancılık ve Komşu Fırın ile faaliyetlerini devam ettiriyor. Son yıllarda tarım sektöründe peş peşe yatırımlar yaptı. Muş Malazgirt’te Tigem’e ait bir çiftliği kiraladı. Bu çiftlikte hem buğday tohumu ıslahı hem de hayvancılık yapıyor. 

Berce Beraberce Tarım İşletmesi bölge halkını da içini alan bir proje olarak öne çıkıyor. Bu tesise 40 milyon TL yatırım yapıldı. Diğer şirketlere yapılan yatırımlar son beş yılda 70 milyon doları buldu. 

Son günlerde Doruk Group ile ilgili bize bir takım kulis bilgiler gelmeye başladı. Biz de bu bilgileri birinci ağızdan teyit etmeden yazmak istemedik. 

Gençer’in bize anlattıklarından sonra iddiaları yazmaya gerek olmadığını gördük. Doruk Group, ekonominin daraldığı döneme yatırımda yakalandığı için finansal bir darboğaz yaşıyor. Bunu aşmak için Hasip Gençer ve ekibi yoğun çaba sarf ediyor. 

Bankalarla, finans kurumlarıyla masaya oturulmuş ve büyük oranda orta yol bulunmuş. Hatta bir yabancı fonla da temas halindelermiş. 

İşler yolunda giderse önümüzdeki günlerde fon ile ortaklık da gündemdeymiş. Alacaklı bankalarla görüşmeler devam ediyormuş. Bu arada şirketin üst yönetimi ve müdürleri de ayrı bir fedakarlık yapmış. Üç aylık sürede maaşlarını almamışlar. 

Bu fedakarlık kulaktan kulağa çalışanların maaşları üç aydır ödenmiyor şeklinde yayılmış. Öğrendiğimize göre çalışanların maaş ödemesiyle ilgili bir sıkıntı yokmuş…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde