Dortmund'a bombalı saldırıdan borsa manipülasyonu çıktı

Dortmund'a bombalı saldırıdan borsa manipülasyonu çıktı

Dortmund hisselerinde satım opsiyonu alan bir şahıs takım otobüsüne bombalı saldırı düzenledi, saldırıyı IŞİD'e mal etmek istedi

Dortmund'a bombalı saldırıdan borsa manipülasyonu çıktı
16px
24px
21.04.2017 15:20
ABONE OLgoogle

Almanya Federal Başsavcılığı, Borussia Dortmund takım otobüsüne düzenlenen bombalı saldırının kulüp hisselerini düşürerek kar etmek isteyen Alman ve Rus vatandaşı bir kişi tarafından yapıldığını tespit etti.

IŞİD GİBİ GÖSTERDİ

Saldırının ilk başta çevredeki notlara bakılarak IŞİD tarafından gerçekleştirildiği sanılmış ve bir Irak vatandaşı göz altına alınmıtşı.

"Cinayete teşebbüs, bombalı saldırı yapma ve adam yaralama" ile suçlanan 28 yaşındaki Sergej W.'nin kredi çekerek Dortmund hisselerinde 83 bin 600 dolarlık 15 bin satım opsiyonu aldığı ve L'Arrivée otelinde patlama yerini görecek bir konumda odası rezervasyonu yaptığı belirtiliyor.

KREDİ ÇEKİP SATIM OPSİYONU ALDI

Başsavcılık tarafından açıklanan bilgilere göre Sergej W., 3 Nisan'da kredi çekti ve 11 Nisan'da otelin IP'sini kullanarak satım opsiyonlarını aldı.

Satım opsiyonunu alan taraf, hisselerin düşüşünden kar ediyor.

HİSSELER SERT DÜŞTÜ

11 Nisan'da patlatılan bomayla da Borussia Dortmund'un maçından 90 dakika önce patlatılan bombayla takımın hisseleri 5,77 eurodan 5,35 euroya düşmüştü. 

Konuyla ilgili Başsavcılık'tan daha kapsamlı açıklama beklenirken yaşanan bu olay ilk değil.

Ucuza hisse kapmak için bombacı kiraladı

Daha önce de ABD'de ucuza hisse almak isteyen bir yatırımcı, yatırım yapacağı şirketi hisselerini almadan önce "bombalamayı" planlamış ve bu saldırı yatırımcının kiraladığı tetikçinin polise gitmesi sayesinde son anda engellenmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde