Doları olanlar dikkat! MB eski Başkanı'ndan şok dolar uyarısı

Doları olanlar dikkat! MB eski Başkanı'ndan şok dolar uyarısı

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, 1 Kasım erken seçimiyle ilgili kritik ekonomi tahmininde bulundu.

Doları olanlar dikkat! MB eski Başkanı'ndan şok dolar uyarısı
16px
24px
11.10.2015 23:03
ABONE OLgoogle
Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, 1 Kasım erken seçimiyle ilgili kritik ekonomi tahmininde bulundu. Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinden çıkan tabloya göre "Seçimlerden sonra dolar 2,60-2,70 olur" dedi.

MHP Uşak Milletvekili Adayı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, 1 Kasım genel seçimleri öncesi Eşme'de vatandaşlarla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanatlayan Yılmaz, Türkiye'de siyasi belirsizlik nedeniyle güven endeksinin düştüğünü bu durumun ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Durmuş Yılmaz, "Seçimlerden tek parti veya koalisyon hükümeti ortaya çıkarsa ki çıkması lazım o zaman doların geleceği yer 2,60-2,70 lira" dedi.

"DOLARIN YÜKSELMESİ İÇİN BİR NEDEN YOK"

Seçim sonuçlarına göre dolar kurunda düşüş yaşanabileceğini aktaran Yılmaz, "Seçimlerden tek parti veya koalisyon hükümeti ortaya çıkarsa ki çıkması lazım o zaman doların geleceği yer 2,60-2,70.

Şu anda doların yükselmesi için hiç bir neden yok. Ancak iktidar partisi 'tek başına iktidar oluncaya kadar seçimi yenileyeceğim' derse o zaman güven sarsılır, dolar mart ve haziran ayında 3,20- 3,50 de olabilir. Bu seçimde milletin verdiği karara herkes razı olmalı" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde