Dolardan sonra bir kötü haber de buğdaydan

Dolardan sonra bir kötü haber de buğdaydan

Toprak Mahsulleri Ofisi, Avrupa ülkelerinden 90 bin ton buğday alımı için ihale açtı.

Dolardan sonra bir kötü haber de buğdaydan
16px
24px
11.01.2017 11:37
ABONE OLgoogle

Meclis'teki anayasa görüşmelerine odaklanan politik gerginlikler, 'başkanlık sistemi' tartışmaları, artan güvenlik riskleri, Fitch'in yaklaşan not kararı ve Merkez Bankası'nın faiz toplantısına bağlı endişelerle dövizde rekor tırmanış sürüyor. Bunun yanında Türiye'de tarım ve tarıma dayalı sanayi üretimindeki düşüş de dikkat çekiyor. 

BUĞDAY İTHAL EDECEĞİZ

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açtığı bir ihale de tarımsal üretimdeki düşüşü gözler önüne serdi. TMO, AB'den toplam 90 bin ton buğday alımı için bir dizi uluslararası ihale açtı. Avrupalı işlemcilerin açıklamalarına göre ihaleler 13 Ocak'ta sona erecek.  

Bir zamanlar tahıl deposu olan Türkiye un ithal etti

TMO'dan yapılan açıklamada "Üst kalite day fiyatlarını dengelemek amacıyla kuruşulumuzca 13.01.2017 günü AB menşeli yüksek kalite ekmeklik buğday ithalat ihalesi yapılacak olup limanlarımızdan un sanayicilerine bekletilmeden satılacaktır" denildi.

Konya ovası...

Türkiye’nin ‘’tahıl ambarı’’ olarak bilinen Konya’dan 19 milyon 241 bin 642 dekar (2.27 milyon hektar) tarım alanı bulunuyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde