Doğuş hangi şirketi almaktan vazgeçti?

Doğuş hangi şirketi almaktan vazgeçti?

Ortaklık mutabakatı Doğuş Grubu, Doğuş Holding üzerinden gerçekleştirecekti. Ancak, beklenen olmadı ve taraflar centilmence yollarını ayırdılar…

Doğuş hangi şirketi almaktan vazgeçti?
16px
24px
31.01.2014 16:17
ABONE OLgoogle

Kahve Dünyası ve Doğuş Grubu’nun uzun süren ortaklık görüşmelerinden bir sonuç çıkmamıştı. Oysa Altınmarka Grubu’na ait Kahve Dünyası markası için eşit ortaklık üzerine ön mutabakata varılmıştı. Ortaklık mutabakatını Doğuş Grubu, Doğuş Holding üzerinden gerçekleştirecekti. Ancak, beklenen olmadı ve taraflar centilmence yollarını ayırdılar…

Peki, şimdi ne olacak? Duyumlarımıza göre, şirketin gündeminde yeni bir ortaklık görüşmesi yok. Ancak, yönetim stratejisini değiştiren Kahve Dünyası’nda sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Şirketin kurucusu Birol Altınkılıç ve eşi Alev Altınkılıç’tı.

Alev Hanım bir süre önce sessiz bir şekilde yönetimi bırakıp deyim yerindeyse arka plana çekildi. Hatta bu durum piyasada Alev Hanım’ın ortaklıktan ayrıldığı söylentilerine neden oldu.

Öğrendiğimize göre böyle bir durum yok. Alev Altınkılıç günlük icradan çekilirken şirketteki yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. Bu arada Kahve Dünyası’nda genel müdür koltuğu için dışarıdan yeni bir yönetici transfer edildi. Artık Kahve Dünyası’nın yönetimi Tefal’in eski genel müdürü Cüneyt Yağcı’ya emanet. Kahve Dünyası’nın Türkiye genelinde 90 şubesi var. Yurtdışında ise İngiltere’nin başkenti Londra’da bir şubesi bulunuyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde