Doğtaş Genel Müdürü gözünü Boydak'a dikti

Doğtaş Genel Müdürü gözünü Boydak'a dikti

Doğtaş Genel Müdürü Ersin Serbes, Boydak’a kayyum atanmasının ardından fişlenmekten korkan polis, savcı ve askerin kendi müşterileri olduğunu söyledi

Doğtaş Genel Müdürü gözünü Boydak'a dikti
16px
24px
17.04.2017 09:50
ABONE OLgoogle

Doğtaş Genel Müdürü Kadir Ersin Serbes, en büyük rakipleri Boydak'a kayyum atanmasından sonra fişlenmekten çekinen ya da para transferi kabul edilir diye Boydak müşterisi pek çok polis, savcı, askerin şu anda Doğtaş müşterisi olduğunu söyledi. Serbes, bunun satışlara pozitif yansıdığını dile getirdi.

300 KİŞİYE EK İSTİHDAM

Doğtaş'ın önceki yıllarda istediği büyümeyi yanlış yönetim ve fiyatlandırma politikası yüzünden elde edemediğini vurgulayan Serbes, bu yıl ciddi bir atılım yapıp yüzde 35 büyüme öngördüklerini söyledi. "Geçen yılı 400 milyon lira ciroyla kapattık. Bu yıl yaklaşık 550 milyon lira ciro hedefimiz var. Yıl sonuna kadar da 70 mağaza açmayı planlıyoruz" diyen Serbes, bunun 20'sinin yurtdışında olacağını kaydetti. Mağazalarla ek 300 kişiye istihdam sağlayacaklarının altını çizen Serbes, dolaylı olarak da 1000 kişiye iş yaratılacağını belirtti. Çin'de mağazalaşmak için Pekin merkezli bir firmayla prensipte anlaştıklarını vurgulayan Serbes, "Dev ve istikrarlı olan pazarlarda olma stratejimiz var" dedi.

Mobilya devi borç yapılandırması için bankalarla görüşüyor

YATAK İŞİNİ ÖNE ÇIKARACAĞIZ

Doğtaş mağazalarını yeniden yapılandırdıklarını, alanları genişlettiklerini belirten Serbes, özellikle yatak işinde önemli bir üretici olan Doğtaş'ın bu tarafını da ön plana çıkarmak için yatakların deneyimlendiği alanları mağaza içlerine soktuklarını ifade etti.

REFERANDUMDAN İSTİKRAR BEKLİYORUZ

Referandumdan istikrar beklediklerinin altını çizen Serbes, şunları söyledi: "İstikrarlı piyasa bizi mutlu edecek. Dolayısıyla referandumdan istikrar çıkarsa nefes alırız. KDV indirimi ile başlayan ivme istikrarla devam ederse ihya oluruz."

BOYDAK'I YÖNETMEK İSTERİM

Boydak satılırsa alıp almayacaklarıyla ilgili sorumuza Serbes, "Bir yönetici olarak Boydak gibi bir markayı yönetmek isterim" cevabını verdi. Bu yıl Kelebek markasını da parlatmak istediklerini söyleyen Serbes, yurtdışı planları ile ilgili de şu bilgileri verdi: "Yurtdışı yapılanması ve mağaza açılışlarını hızlandıracağız. Çin'de bir firmayla prensipte anlaştık. Hindistan'a da bakıyoruz. Bir yandan da yurtiçinde 70 bayilik vereceğiz."

Pınar Çelik Nacar/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde