Doğan'ın PO dosyası raftan indirildi

Doğan'ın PO dosyası raftan indirildi

9 seneden beri gündeme gelmeyen Petrol Ofisi’ndeki kaçakçılık dosyası şimdi açıldı. Medya patronu Aydın Doğan ve Ersin Özince örgüt liderliğiyle suçlanıyor.

Doğan'ın PO dosyası raftan indirildi
16px
24px
18.03.2016 08:54
ABONE OLgoogle
Petrol Ofisi’nde (POAŞ) 2001-2007 döneminde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiası ile yürütülen soruşturma tamamlandı. 9 yıl sonra açılan dosya için basını ve muhalefeti susturmaya yönelik yorumları yapıldı. Çünkü Aydın Doğan Hürriyet gazetesinin sahibi iken, Ersin Özince ise CHP’nin ortağı olduğu İş Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı.

Sabah gazetesinin haberine göre Doğan ve Özince için örgüt liderliği ve diğer suçlardan 23 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Kaçakçılıkla suçlanıyorlar

Haberde Petrol Ofisi’nin Doğan Grubu kontrolünde olduğu dönemde Rusya ve çeşitli ülkelerden temin ettiği ham petrolü İngiltere’de kurduğu POINT ve POUK adlı iki paravan şirket üzerinden getirtmiş gibi gösterdiği ve bu yolla vergi kaçırdığı belirtildi.

Doğan Holding’den yapılan açıklamada ise “Bu iddianame, ülkemizde hukuk kavramının nasıl aşındığını göstermesi bakımından ibretle okunması gereken bir belge olarak adalet tarihimize geçecektir” denildi.

Garabet

Açıklamada ayrıca, “İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan ve henüz mahkemeye intikal etmeden ve tarafımıza bildirilmeden belirli medya kuruluşlarına soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek şekilde servis edildiği anlaşılan sözde “akaryakıt kaçakçılığı” iddianamesi ülkemizdeki hukuk garabetinin yeni bir örneğini teşkil etmektedir” ifadeleri yer aldı. 

‘Henüz tebligat yok’

İş Bankası’ndan KAP’a yapılan açıklamada, konuya ilişkin olarak, halen kendilerine ulaşmış herhangi bir resmi tebligat bulunmadığı söylendi. Açıklamada, “İlgili dönemde de halka açık bir şirket olan POAŞ’ın faaliyetleri kamu kurumlarının denetimine tabi olmuştur. Söz konusu haberlerde yer alan Bankamız Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerine yönelik iddialar hukuki bir zemine dayanmadığı ve gerçeği yansıtmadığından Bankamız yöneticileri ile Bankamızın yasal haklarının korunması için her türlü hukuki tedbire başvurulacağı hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri yer aldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde