Doğan'ın Köşk'e çıkması işe yaramadı: Sabah'tan 'Tetikçi'

Doğan'ın Köşk'e çıkması işe yaramadı: Sabah'tan 'Tetikçi'

30 Ağustos'ta Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la el sıkışan Aydın Doğan'a havuz medyasından ağır yazılar....

Doğan'ın Köşk'e çıkması işe yaramadı: Sabah'tan 'Tetikçi'
16px
24px
03.09.2014 05:09
ABONE OLgoogle
30 Ağustos'ta Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la el sıkışan Aydın Doğan'a havuz medyasından ağır yazılar geldi. Sabah ve Takvim'de Aydın Doğan'ı hedef alan haberler dikkat çekti...

İŞTE SABAH'IN HABERİ

Doğan'dan paralel tetikçiliğe devam


Doğan medyasının 25 Aralık darbe girişimine ilişkin algı yaratma amaçlı "Dosya kapandı" manşeti, yayın organları tiraj kaybeden Aydın Doğan'ın yeni dönemde de paralel çetenin tetikçiliğini sürdüreceğinin kanıtı gibi

 AK Parti hükümetini devirmek için tezgâhlanan 25 Aralık darbe operasyonunda Fethullah Gülen örgütüyle birlikte hareket eden Aydın Doğan medyası, paralel yapının tetikçiliğine devam ediyor. Yayın organları giderek itibar ve tiraj kaybeden Aydın Doğan, bir yandan Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna katılıp yeni Türkiye fotoğrafına girmeye çalışıyor, diğer yandan da "Bu bir darbe girişimidir" diyen mahkeme kararı için "Dosya kapandı" manşeti atarak, algı yaratmaya çalışıyor. 25 Aralık 2013'te Türkiye'de, hükümete, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'nin en önemli projelerini yürüten işadamlarına karşı kirli bir darbe girişimi yaşandı. Fethullah Gülen'in yargı ve emniyetin kilit noktalarına yerleştirdiği savcı, hakim ve polisler operasyon başlattılar. Operasyonun siyasi sponsorluğunu CHP, medya sponsorluğunu da Aydın Doğan yürüttü. 

96 KİŞİYE TAKİPSİZLİK 

Fakat Türk halkı, paralel ihanet çetesi ile siyaset ve medyadaki kirli işbirlikçilerinin oyununa gelmedi. Paralel çete ve Doğan medyasının kirli işbirliği ters tepti, AK Parti 30 Mart yerel seçimlerinden yüzde 44'lük zaferle çıktı. 10 Ağustos'ta da Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52 oyla, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı oldu. 25 Aralık tarihli kirli ihanet fezlekesinde, "Örgüt lideri" olduğunu belirttikleri Recep Tayyip Erdoğan için "Dönemin Başbakanı" ifadesini kullanmaktan çekinmeyen paralel örgütün, işadamlarına kumpas amacıyla hazırladığı operasyon, savcılığın takipsizlik kararıyla sonuçlandı. Savcılıkça hazırlanan 96 kişi hakkındaki takipsizlik kararında, paralel örgütün "hukuki soruşturma görüntüsü" altında darbe girişimi yaptığı vurgulandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, aynı gün gözaltına alınan 17-25 Aralık operasyoncuları için "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni yıkmaya çalıştılar, casusluk yaptılar, sahte evrak düzenlediler, bilgileri medyaya sızdırdılar" dedi. Gezi Parkı kalkışmalarından itibaren, sayfalarından ve ekranlarından iftira kampanyası yürüten Aydın Doğan medyası, kirli 25 Aralık operasyonunda, Gülen örgütüyle kol kola girerek, halkı karşısına aldı. Tetikçilikte sınır tanımayan Hürriyet'in patronu Aydın Doğan, diğer yandan halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın düzenlediği resepsiyona ailesiyle birlikte katılarak, yeni Türkiye fotoğrafının içine girmeye çalıştı. 

KİRLİ İŞBİRLİĞİNE DEVAM 

Aydın Doğan'ın Hürriyet'i, seçilmiş hükümeti ve Türkiye'nin önde gelen işadamlarını hedef alan 25 Aralık tezgâhına karşı verdiği takipsizlik kararını da görmezden geldi. Başbakan'ı "örgüt lideri" gibi göstererek hükümeti devirmeye kalkışan çetenin hazırladığı kirli soruşturmaya verilen takipsizlik kararıyla ilgili "Dosya kapandı" manşeti atarak, algı yaratmaya çalıştı. Aydın Doğan'ın Hürriyet'inin haberinde, 8 aylık soruşturma sonucunda, iftira olduğu saptanan bütün iddialar, doğruymuş gibi tek tek sıralandı. "Savcılık, rüşvet, Sabah gazetesi havuzu, TÜRGEV Vakfı ve El Kadı soruşturmasında 96 kişiye takipsizlik verdi" ifadesi, Hürriyet'in yeni dönemde de paralel çetenin tetikçiliğini sürdüreceğini kanıtladı. 

İŞTE TAKVİM'İN HABERİ

İşin gücün yalan Doğan


Binbir surat Aydın Doğan ilk kez milli iradeyi tanıdı. Kızlarını ve damatlarını alıp Köşk'e çıktı. Zafer Bayramı için düzenlenen resepsiyona katıldı. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini sıktı. Barış mesajları yolladı. Ama bu tavrından 2 gün sonra caydı. Hocası Gülen'in baskısına dayanamadı! Hürriyet'ten yine paralel yayın yaptı.

Doğan Medya Grubu, her daim Türkiye "gündemiyle" yakından ilgilendi! Attığı manşetlerle "gündemi" belirledi! Ancak paralel ihanet çetesinin 17-25 Aralık Darbe planlarını ne hikmetse görmezden geldi. Hatta Fethullah Gülen ve medyası ile işbirliği yapıp aynı manşetlerle okuyucunun karşısına geçti. 

Bununla da kalmayan Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nu Pensilvanya'ya gönderdi. Hocanın adamlarıyla okyanus ötesine mesaj iletip "Kendisi kadar demokratik birini görmedim" dedi. Ama paralel çete çökünce kol kola giden Aydın Doğan, bir anda kulvar değiştirdi! 

Doğan patron ilk olarak Enis Berberoğlu'nu görevden aldı. Pensilvanya ziyaretçisi Berberoğlu'na "Yaptığın gazeteyi beğenmiyorum. Beni batırdınız" dedi. Berberoğlu ile birlikte Gülen'in Prensi olarak bilinen Eyüp Can'ın da Doğan Grubu'yla ilişiği kesildi. Ardından Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret dolu yazılar kaleme alan Yılmaz Özdil'in işine son verildi. 

BAŞ DÖNDÜREN DEĞİŞİM! 

Dönme dolap misali dönen Aydın Doğan, daha sonra halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'te verdiği resepsiyona gitti. Yaptığı tüm riyakarlığa rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına geçti. Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, Köşk'e giderken ailesini de yanına ekledi. Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Mehmet Ali Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı da Doğan Baba'nın arkasında salona girdi. 

ZAMAN'A UYGUN ÜSLUP 

İşte aynı Aydın Doğan, yine özüne döndü! İşi gücü yalan dolan olan Doğan'ın gazetesi Hürriyet dün cemaatin basın bülteni olarak baskıya girdi. Paralel çete tarafından düzenlenen 17 ve 25 Aralık operasyonuyla ilgili olarak verilen takipsizlik kararını manşete çekti. Haber sunumuyla adeta paralel çetenin darbe girişimini destekledi. Gülen'in gazetesi Zaman'la aynı dili kullandı. Ortaya çıkan manzara ise Aydın Doğan'ın binbirçeşit halini gözler önüne serdi. 

DAMAT iSYANI

Aydın Doğan'ın dönüşleri baş döndürürken, damadının açıklamaları da şaşkınlık yaratmıştı. Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın eşi Mehmet Ali Yalçındağ, AK Parti Hükümeti'ne övgüler yağdırmıştı. Kayınpeder "U" dönüşü yaparken, damadının şu açıklamaları ise hafızalara kazınmıştı: "11 yıl oldu. AK Parti çok iyi ve çok önemli işler yaptı. Özellikle ekonomi alanında. Ülkeyi zenginleştirdi. Ülke nereden nereye geldi... Bunları kimse görmezden gelemez. Türkiye'de muhalefet yeterli işlevini yapamadığı zaman gazete yazarları muhalefet yapıyor. Mesela Sözcü Gazetesi. kampanya yapıyor. Bu doğru değil." Bu arada Yalçındağ, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi şu ifadeyi de kullanmıştı: "Adayım Recep Tayyip Erdoğan. En az yüzde 54 oy alır." 

ETİK KURULA TAKILDI

Yılmaz Özdil, Hürriyet'ten kovuldu. Gazetenin kalemşörünün sonu şok etkisi yarattı. Herkes "Özdil'in kovulmasını" konuşurken, Hürriyet 1. sayfadan bir açıklama yayınladı. Yılmaz Özdil'in, Doğan Grubu'nun Etik Kurulu'ndaki ilkelere uymadığı açıklandı. Ancak Aydın Doğan'ın binbir çeşit suratı, kendi etik kuruluyla çakıştı! 

CİN ALİ DE ORADAYDI

Fethullah Gülen'in telefon kayıtları, hükümete ve milli iradeye yönelik darbe planlarını gözler önüne serdi. Gülen'le paralel hareket eden iş dünyası da ortaya çıktı. Onlardan biri ise Pegasus'un sahibi Ali Sabancı'ydı. Söz konusu kayıtlarda Ali Sabancı'nın hocaya saygıda kusur etmediği ortaya çıktı. İşte Ali Sabancı da kayınpederi Aydın Doğan'ın peşinden Köşk'e gitti. Eşi Vuslat Doğan Sabancı ile sıraya girdi. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve First Lady Emine Erdoğan ile selamlaşmak için bekledi. Sabancı ve eşinin halleri ise objektiflere böyle yansıdı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde