Doğan Holding hisselerinde sert düşüş!...

Doğan Holding hisselerinde sert düşüş!...

Doğan Holding hisseleri haftasonu Hürriyet gazetesinde çıkan bir haberin yarattığı tartışmaların etkisiyle düşüşte.

Doğan Holding hisselerinde sert düşüş!...
16px
24px
27.02.2017 10:23
ABONE OLgoogle

AHaber'in haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Şubat'ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan ''Karargah rahatsız'' başlıklı haberle ilgili şikayet üzerine soruşturma başlattı.

Haftasonu çıkan haberin ardından Doğan Holding hisseleri haftaya yüzde 5 civarında kayıplarla başlamıştı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Hürriyet gazetesinin 25 Şubat 2017 tarihli baskısının birinci sayfasında yer alan ''Karargah rahatsız'' haberiyle ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Cem Küçük'ten Hürriyet'e tehdit: Tutuklanacaksınız

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, ''25 Şubat 2017 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayımlanan 'karargah rahatsız' başlıklı haber içeriğinde bahsedilen karargahın hükümetin icraatlarını önlemeye yönelik bir cunta yapılanması olabileceği izlenimi edinildiğinden ve bu hususta bir şikayet dilekçesi verilmesi de nazara alınarak konu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır'' denildi.

HİSSELER DÜŞÜŞTE

Haftasonu çıkan haberin ardından Doğan Holding hisseleri yüzde 4,94 düşüşle işlem görüyor. Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 4,88, Doğan Gazetecilik hisseleri yüzde 5,36, Doğan Burda hisseleri ise yüzde 4,31 düşüşte. 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ancak ismini vermke istemeyen bir analist, "sürtüşmelerin hisse üzerinde olumduz baksı yarattığını" düşüşlerin bundan kaynaklanabileceğini açıkladı.

Hande Fırat'ın imzasını taşıyan haberde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yönelik eleştiriler ve bazı iddiaların TSK'da rahatsızlık yarattığı iddia edilmişti.

Haberde, "Bu kritik süreçte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yönelik eleştiriler ve bazı iddialar da gündeme geliyor. İddia ve eleştiriler, TSK’yı yıprattığı gerekçesiyle Genelkurmay’da rahatsızlık yaratıyor. TSK, 'Ayarı kaçmış eleştiriler ile gerçekdışı bilgilere dayalı bazı haberlerle' ordunun başarısının gölgelenmeye çalışıldığını düşünüyor" ifadelerine yer verilmişti.

Nereden nereye! Kahramandı, ‘darbeci hain’ oldu!

Söz konusu haber, çok sayıda köşe yazarı ve siyasetçinin tepkisine yol açmıştı. 

Hürriyet ise hafta sonu yayımladığı açıklamada, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde gazetenin bu haberi için "darbe kışkırtıcılığı" iddiasının ortaya atıldığını belirterek, şunları kaydetmişti:

"Bütün bu suçlamalar kötü niyetlidir. Hürriyet'in haberi dikkatli bir şekilde okunduğunda, metnin son zamanlarda Orgeneral Akar'a yöneltilen eleştirilere dönük yanıtları içerdiği görülebilir. Üstelik, bu eleştirilerin hükümete yakın çevreler değil, hükümete muhalif kesimlerden kaynaklandığı bir sır değildir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde