Doğan Grubu da Hepsiburada’yı satıyor

Doğan Grubu da Hepsiburada’yı satıyor

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından bir olan Hepsiburada.com, satış işlemleri için Goldman Sachs Group ile anlaşma yaptı.

Doğan Grubu da  Hepsiburada’yı satıyor
16px
24px
05.10.2017 04:30
ABONE OLgoogle

Doğan Online'nın kurucusu ve Başkanı Hanzade Doğan Boyner, aynı zamanda ABD merkezli online perakende devi Amazon.com'un Hepsiburada.com'u satın almak istediği iddialarına ilişkin yorum yapmamayı tercih etti. Boyner, Amazon.com'un Türkiye versiyonu oldukları benzetmesini reddederek, “Biz işbirliği yapmak ve herkesin dijital oyuncular olabilmesi için buradayız” diye konuştu.

Bloomberg'e konuşan Boyner, Goldman Sachs'ın Hepsiburada.com için gelen teklifleri topladığı süreçte, dikkatlerinin dağılmayacağını ifade ederek, “Her zaman seçenekleri değerlendirmek isteriz. Hepsiburada'ya bir ilgi var” dedi.

Amazon.com'un ağustos ayında Türkiye'de ofis açma kararı alması ile birlikte Hepsiburada.com'a talip olabileceği belirtilmişti.

1 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE

Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından Hepsiburada'nın yüzde 75'ine sahip olan Doğan Online ile geri kalan kısmına sahip Abraaj Group'un yeni bir ortak almayı ya da şirketin tamamını satmayı planladıkları ifade edilmişti.

Resmi adı D-Market Elektronik Hizmetler Ticaret A.Ş. olan şirketin 1 milyar dolara yakın bir değerinin olduğu ve özel sermaye dışında sektördeki başka şirketlerin de ilgisini çekebileceği belirtiliyordu.

OPERASYON MERKEZİNE 100 MİLYON TL YATIRIM

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada, operasyon merkezlerine 100 milyon TL yatırım yaptı. Hepsiburada Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci, hızın kendileri için her zaman öncelikli olduğunu söyledi.

Timirci, “Hepsiburada Operasyon Merkezi sayesinde, sipariş edilen bir ürün merkezden 1 saat içerisinde çıkıyor, 3 saatte de adrese teslim ediyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde