Doğan, Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Doğan, Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ, Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve yazar Mehmet Yılmaz'dan tazminat kazandı.

Doğan, Erdoğan'a tazminat ödeyecek
16px
24px
22.05.2015 04:19
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ, Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve yazar Mehmet Yılmaz'dan 20 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile gazetenin ve Yılmaz'ın avukatı Elif Tığlı Özcihan katıldı.

Erdoğan'ın avukatı Cemaloğlu, dava konusu yazının basın hürriyetini aştığını ve hakaret içerikli olduğunu ifade ederek, davanın kabulünü ve tazminata karar verilmesini talep etti.

Avukat Özcihan ise davanın reddine karar verilmesini istedi. Hâkim Selma Durdu, davayı kısmen kabul ederek, davalıların 20 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Yılmaz'ın, Hürriyet gazetesinde 25 Ağustos 2014'te yayımlanan yazısında, Erdoğan'ın "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ, Sabancı ve Yılmaz'dan 100 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde