Dinçer'in aldığı TV'de kuyruk

Dinçer'in aldığı TV'de kuyruk

HALUK DİNÇER'İN 30 BİN YTL VEREREK ALDIĞI 165 EKRAN TV'LERDE KUYRUK YAŞANIYOR.

Dinçer'in aldığı TV'de kuyruk
16px
24px
18.08.2006 21:00
ABONE OLgoogle

Panasonic’in ’Plazma’nın Rolls Royce’u olarak pazarladığı 30 bin YTL’lik televizyon için zengin Türkler sıraya girdi. Panasonic’in Türkiye distribütörü Tekofaks tarafından Türkiye’ye getirilen 65 inç’lik (165 cm) plazma TV altı ayda 103 adet sattı. Türkiye bu satış performansıyla bu modele en çok sipariş gelen Avrupa ülkesi oldu.

HALUK DİNÇER DE ALDI
Tekofaks Avrupa distribütörleri arasında yüzde 40 satış payıyla ilk sıraya yerleşti. Bir başka deyişle yaklaşık 5 adet 37 ekran büyüklüğüne sahip televizyon için sipariş yağdıran Türkler yüzünden stoklar tükendi. Sıfır kilometre otomobil fiyatına satılan bu devasa televizyondan almak isteyenler ise yaklaşık bir ay sırasını beklemek zorunda.

 

Panasonic tarafından perakende satış fiyatı 28 bin 990 YTL olarak belirlenen, Teknosa’da ise sehpasıyla birlikte 29 bin 919 YTL’ye satılan 165 ekran “HD Viera plazma TV” nin alıcılarının kimliği ise sır gibi saklıyor. İşdünyasından isimlerin de yoğun talep gösterdiği bu televizyonu satın alanlardan biri de Sabancı Holding Gıda ve Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer. Dinçer’in Kanyon’daki Teknosa mağazası açıldıktan çok kısa bir süre sonra indirimsiz olarak bu üründen satın aldığı belirtiliyor. Tekofaks yetkilileri, bu televizyon için sıraya girenlerin ’early adopters’ yani ’erken uygulayıcılar’ olarak adlandırılan teknoloji tutkunları olduğunu kaydediyor. Tekofaks yetkilileri, “İlk altı aylık satışlarımız geçen yıla oranla 4 kat arttı. Ses ve görüntü ürünlerinde 170 milyar dolara ulaşan global pazarın Türkiye’de de büyüklüğü yaklaşık 2.5 milyar dolara yükseldi. Plazma ve LCD televizyonların cirodaki payı yüzde 42 seviyesinde” bilgisini verdi.

Ev fiyatına TV için 10 Türk sırada
Panasonic’İn 65 inç’lik plazma TV’si peynir ekmek gibi satarken, şimdi de onun ağabeyi Türk pazarına girmeye hazırlanıyor. Japon elektronik devi Matsushita’nın markası Panasonic, 103 inçlik (262 ekran) ölçüsü ile dünyanın en büyük plazma TV’sini üretti. Panasonic, CeBIT’in ardından bu plazma TV’yi de satışa sunacak. 7 adet 37 ekran televizyon büyüklüğündeki bu televizyon için şimdiden 10 Türk sipariş verdi. TV’nin Türkiye satış fiyatının 70 bin dolar (100 bin YTL) olması bekleniyor. 2.5 metre genişliğine ve 1.5 metre yüksekliğe sahip devasa televizyonun ağırlığı ise 215 kg.

Aylin Löle/vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde