Dev yabancı gıda zinciri kapanıyor

Dev yabancı gıda zinciri kapanıyor

Marketlerin sayısı bir ara 100’ü buldu. Şu anda resmi internet sitesine göre 60 market noktası bulunuyor. Ancak bize gelen bilgilere göre kapatma kararı almış. 

Dev yabancı gıda zinciri kapanıyor
16px
24px
22.06.2017 13:53
ABONE OLgoogle

Tayland merkezli CP Grup, Türkiye’de 1986 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Türkiye’ye yem sektörü ile giriş yapan CP Grup, yumurta ve kanatlı et sektörüne yaptığı yatırımlarla büyüdü.

1991 yılında başlamış olduğu piliç eti entegrasyon projesinde de aynı başarıyı gösteren firma, bugün sahip olduğu üç adet kesimhanede piliç kesimi gerçekleştiriyor ve soğuk zincir içerisinde ülke genelinde tüketim noktalarına dağıtıyor. 

CP, ileri işlenmiş piliç eti fabrikasını da 2010 yılında faaliyete geçirdiği Avrupa standartlarında en son teknolojili üretim hatlarında ayda bin ton nugget, şinitzel, cordon bleu, köfte çeşitleri, sosis, salam, sucuk gibi piliç şarküteri ürünleri üretimini gerçekleştiriyor. Firmada bugün 2400 kişi çalışıyor.

CP Grubu, 2014 yılında perakende alanına yatırımlar yapmaya başlamış ve CP Şef markasıyla restoran ve marketler açmıştı. Marketlerin sayısı bir ara 100’ü buldu. Şu anda resmi internet sitesine göre 60 market noktası bulunuyor. Ancak bize gelen bilgilere göre CP Grup, CP Şef’leri kapatma kararı almış. 

Kapatma kararı sadece restoranlarla sınırlı değilmiş. Aynı zamanda marketler de kapatılıyormuş. Bu küçülme kararı sonrasında İzmir’deki kesimhanenin de kapatılmasına karar verilmiş.

Ancak hemen endişelenmeyin. CP Grup, Türkiye’deki varlığını sürdürecekmiş. Diğer iki kesimhane ile marketlere ve kasaplara CP ürünlerini ulaştırmaya devam edecekmiş…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde