Dev tekstil şirketinde sorun çözüldü, üretim başlıyor

Dev tekstil şirketinde sorun çözüldü, üretim başlıyor

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 128’inci sırada yer alan ve küresel ekonomik kriz nedeniyle üretimin bir süre önce durduğu Beyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın girişimleri sonucu kriz aşıldı.

Dev tekstil şirketinde sorun çözüldü, üretim başlıyor
16px
24px
07.06.2015 08:27
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 128’inci sırada yer alan ve küresel ekonomik kriz nedeniyle üretimin bir süre önce durduğu Beyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın girişimleri sonucu kriz aşıldı. Kredi sorunu çözülen, elektrik de verilmeye başlanan Beyteks’in 5 bin 600 çalışanı işsiz kalmaktan kurtuldu.

1993 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde faaliyete başlayan, bugün Ceyhan’ın yanısıra Osmaniye ve kadirli ilçesindeki 25 ayrı tesiste faaliyetlerini sürdüren dünyanın en önemli iplik üreticilerinden Beyteks’te, küresel ekonomik krizden dolayı kar-maliyet dengesi sağlanamadığı için üretim durmuştu.

Üretimin durduğu günden bu yana konunun takipçisi olan TBMM sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’la yaptığı görüşmeler neticesinde krizin aşıldığını söyledi.

Ünüvar, çalışanların işsiz kalmaması, fabrikalarda üretimin yeniden başlaması için 4 aydır Beyteks yetkilileriyle sürekli görüştüğünü belirterek, en önemli iki sorun olan kredi ve elektrik tedariği sorunlarının çözüldüğünü belirtti.

Beyteks Yönetim Kurulu Başkanı Ali İlbeyli de, sorunların çözülmesindeki çaba ve katkılarından dolayı Ünüvar’a teşekkür etti. İlbeyli, “Beyteks benim değil, Ceyhan’ın. Ben 13 yıldır AK Parti’nin çok desteğini gördüm. 1993’te bir tesis kurdum, bugün tesis sayısını 25’e çıkardım. Bütün bunlar AK Parti’nin desteğiyle oldu” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde