Dev otel sonunda 400 Milyon Euro'ya satıldı!

Dev otel sonunda 400 Milyon Euro'ya satıldı!

Ünlü otelin 400 milyon euroya satışı için gayrimenkul yatırım fonu Jermyn Street Real Estate Fund ile anlaşma imzalandı.

Dev otel sonunda 400 Milyon Euro'ya satıldı!
16px
24px
04.01.2016 12:28
ABONE OLgoogle
Yunanistan özelleştirme ajansı, başkent Atina yakınlarındaki deniz kenarı Astir Palace Oteli'nin 400 milyon euroya satışı için gayrimenkul yatırım fonu Jermyn Street Real Estate Fund ile anlaşma imzaladı.

2014'de yapılan ihaleye en yüksek teklifi 400 milyon euro ile aralarında Doğuş Grubu'nun da olduğu Arap sermayeli AGC Jermyn Sreet Real Estate Fund IV LP liderliğindeki konsorsiyum vermişti.

Gayrimenkul yatırım fonu, Türkiye, Abu Dhabi, Dubai, Kuveyt ve Arap emirliklerinden yatırımcıları temsil ediyor.

Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu (HRADF) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, "Jermyn Street Real Estate Fund, Astir Palace (otelinin) geliştirilmesi için tadil edilmiş özel imar ve alan planını sunmak üzere anlaşma imzalamıştır" denildi.

6 YILDIZLI OTEL YATIRIMI YAPILACAK

Atina’daki Vuliagmeni bölgesinde yer alan Astir Palace Resort Vuliagmeni bünyesinde 123 yataklı Arion Resort&Spa oteli, 58 adet bungalov tipi ev, 160 yataklı The Westin Athens otel kompleksi ve faaliyet dışı olan Afrodit oteli bulunuyor. Ayrıca Astir plajı, Vuliagmeni marinası, lüks restoranlar, kongre ve etkinlik salonları, yardımcı yapılar ile 3 tenis, golf, futbol, voleybol ve basketbol oynama sahaları, otomobil ve helikopter parkları da yer alıyor. Yeni yatırımcının, Astir Palace’a 15-20 civarında lüks villa yapması bekleniyor. AGC, otelleri elden geçirerek 6 yıldızlı otele dönüştürecek. Ayrıca Vuliagmeni marinayı büyük yatlar için uygun hale getirecek.

Astir Palace'ın satışı Mart ayında Yunanistan'ın en üst mahkemesi tarafından durdurulmuş, mahkeme karara gerekçe olarak hükümetin sunduğu kent planının yüksek sayıda mesken bina inşa edilmesini öngördüğünü ve çevreye verebileceği zararı göstermişti.



Özelleştirme ajansı yeni imar planının mahkemenin kararına göre uyarlandığını belirtti.

Satış bedelinin 100 milyon euroluk bölümünün özelleştirme ajansına kalması bekleniyor. Geri kalanı ise otelin yüzde 85'ine sahip National Bank of Greece'e ait olacak.



Özelleştirme, Yunanistan 2010 yılından bu yana iflastan kurtaran mali yardım programlarının başlıca dayanağını oluşturuyor. Ancak Atina bürokratik gecikmeler ve siyasi irade yoksunluğu nedeniyle özelleştirmeden güçlü gelir elde edemiyor.

Şu ana kadar özelleştirmeden gelen gelir yaklaşık 3.5 milyar euro ile hedeflenen 50 milyar euronun son derece altında kaldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde