Dev marketçilik zincirinde bölünme şoku!

Dev marketçilik zincirinde bölünme şoku!

Birçok zincir satın almak için girişimlerde bulunmuş, Migros ile imza aşamasına bile gelinmişti. Ama anlaşma son anda gerçekleşmemişti. Şimdi bölünüyor..

Dev marketçilik zincirinde bölünme şoku!
16px
24px
24.04.2015 13:03
ABONE OLgoogle
Türkiye’de marketçilik sektörü çok hızlı kabuk değiştiriyor. Uluslararası ve ulusal zincirlerin yarıştığı sektörde çok güçlü yerel zincirler de var. Bunlar bulundukları bölgelerde büyük zincirlere kafa tutuyorlar, kök söktürüyorlar. Bu zincirlerden biri de İzmir merkezli Pehlivanoğlu.

Türkiye’de büyüme planları yapan birçok ulusal hipermarket zinciri İzmir ve Ege planları yaparken Pehlivanoğlu’nu mutlaka hesaba katar. Hatta birçok zincir Pehlivanoğlu’nu satın almak için girişimlerde bulunmuş, Migros ile imza aşamasına bile gelinmişti. Ama anlaşma son anda gerçekleşmemişti.

1970 yılında Ali Pehlivanoğlu tarafından kurulan market zincirine kardeşleri Hanifi ve Muharrem de ortak. Şirket İzmir ve Ege şehirlerinde 128 mağazaya ulaşmış durumda. Bin 500’ü aşkın kişinin istihdam edildiği Pehlivanoğlu’nda son zamanlarda sular durulmuyor. İstanbul ve Bursa’da büyüme planları yapan, market satın almaları yapacaklarını açıklayan Pehlivanoğlu kardeşler bölünme sürecine girmiş.

Arkadaşımız İdriz Çokal’ın duyumuna göre, üç kardeş işlerini ayırma kararı almış. Üç kardeş mal paylaşımı yapsa da Pehlivanoğlu markasını ortak kullanmaya devam edeceklermiş. Ancak ayrı ayrı şirketler kurarak yollarına devam edeceklerinin de altını çizelim. Şu anda bölünme süreci devam ediyormuş. Mağaza sayıları, hangi mağazanın kime kalacağı bu süreç sonunda netleşecekmiş. Pehlivanoğlu’nun kurucusu Ali Pehlivanoğlu’na not bıraktık ancak geri dönüş yapmadı. Pehlivanoğlu’nun dönüş yapması halinde görüşlerini size aktaracağız…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde