Dev köprünün açılış tarihi belli oldu

Dev köprünün açılış tarihi belli oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde incelemelerde bulundu

Dev köprünün açılış tarihi belli oldu
16px
24px
01.08.2015 15:13
ABONE OLgoogle
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Işık 2016'nın mart ayının sonunda köprüden geçiş yapılmasının planlandığını söyledi.

Işık, köprü ayağının bulunduğu Dilovası ilçesinde, Otoyol A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Nebil Öztürk'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Köprünün kuleleri arasındaki kopan 'kedi yolu' halatlarının yenilenmesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Işık, halatların Japonya'dan getirilerek yenilendiğini, çalışmaların 15 Ağustos'ta tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Köprünün ana kablolarını bağlayan tramvay bendin yapımının da 1 Eylül'de bitirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Işık, ana halatların da çekilmesiyle Gölcük'te bekletilen tabliyelerin montajına geçileceğini kaydetti.

Işık, yılbaşında köprü üzerinden şantiye araçlarının geçmeye başlayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Köprünün hizmete girmesiyle önemli tasarruf sağlanacak. Çok önemli aşama ankrajlara kadar olan bölümü tamamlandı. İlk defa kullanılan bir teknolojiyle köprü imal edilip yürütülerek yerine getirildi. Son derece önemli bir teknoloji kullanılıyor hem de dünyada ilk defa bu kadar uzun. Şimdi kedi yolunun döşenmesinin tamamlanması gerekiyor, Aralık'ta tabliyelerin konmasına başlanacak. İnşallah mart ayının sonunda araçlarla geçmeyi ümit ediyoruz. Bölgemiz için son derece önemli. Bir saatten fazla süren Gebze'den Yalova'ya geçiş 6 dakikaya düşecek hem ekonomiye ciddi bir tasarruf getirecek hem zaman noktasında ciddi bir tasarruf olacak.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde