Dev holdingden Somalı kadınlara mikrokredi

Dev holdingden Somalı kadınlara mikrokredi

Program kapsamında kendi işini kurmak isteyen Somalı kadınlara mikro kredi verilecek.

Dev holdingden Somalı kadınlara mikrokredi
16px
24px
19.12.2014 13:24
ABONE OLgoogle
Soma’da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciasında hayatını yitiren 301 işçinin acısı halen taze… Cumhuriyet tarihinin en büyük iş kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları için tüm Türkiye kazanın ilk günlerinden itibaren seferber oldu. Türk iş dünyası da üzerine düşeni yapmaya çalıştı.

Son olarak Türkiye’nin en köklü taahhüt gruplarından Tekfen Holding’in Soma’dakiler için önemli bir sosyal sorumluluk faaliyetine giriştiğini öğrendik. Tekfen Holding’in kurduğu Tekfen Vakfı Soma’ya mikrokredi yoluyla destek vermeye karar vermiş.

Bunun için vakıf, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında Soma’ya özel bir mikrokredi programı oluşturulmasına öncülük etmiş. Tekfen çalışanları ile kurucu ortakları Feyyaz Berker ve Nihat Gökyiğit’in bağışlarıyla 2 milyon TL’lik bir fon oluşturulmuş. Bu fon, geçen ay içinde kuruluş çalışmaları tamamlanan Tekfen Vakfı Soma Mikrokredi Şubesi’nin kullanımına açılmış.

Program kapsamında kendi işini kurmak isteyen Somalı kadınlara bin TL mikro kredi verilecek. Ayrıca her üye, çok küçük bir bedelle mikrosigorta ve mikrokonut sigortası yaptırabilecek, mikroemeklilik hesabı açabilecekmiş.

Öğrendiğimize göre, geçen hafta itibariyle kendi işini kurmayı seçen beş Somalı kadına biner TL’lik ilk kredileri verilmiş. “Balık yemeği değil balık tutmayı öğretmeyi” amaçlayan bu destek kapsamında ne tür girişimler yapılabileceği konusunda da Somalı kadınlar yönlendirilmek isteniyormuş.

Halen bölgenin en büyük şirketlerinden Keskinoğlu Tavukçuluk ile de görüşülmüş ve bir konteyner büyüklüğündeki özel kümeslerde sözleşmeli tavuk yetiştiriciliği yapabilmeleri için girişimci kadınlar yönlendirilecekmiş. Ancak bunun için en az 10 bin TL’lik yatırım gerektirdiğinden Somalı kadınların birleşip ortak iş yapmalarının teşvik edilmesi planlanıyormuş. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde