Dershane taslağı kabinede veto yedi

Dershane taslağı kabinede veto yedi

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslağın ele alındığı Bakanlar Kurulu toplantısının perde arkası ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Dershane taslağı kabinede veto yedi
16px
24px
10.12.2013 08:09
ABONE OLgoogle

Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan ve dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslağın ele alındığı Bakanlar Kurulu toplantısının perde arkası ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Buna göre, 10 civarında bakanın dershanelerin kapatılmasına karşı çıktığı kritik toplantıda, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri de dikkate alınarak konunun zamana yayılması fikrinin benimsendiği öğrenildi. Bu fikrin oluşmasında, çok sayıda milletvekili ve bakanın tepkileri ile Gülen Cemaati’nin Twitter’ı yoğun olarak kullanmasının etkili olduğu belirtildi.

Uzun bir süredir gündemdeki yerini koruyan dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslak, 7,5 saat süren Bakanlar Kurulu’nda masaya yatırılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Bakan Nabi Avcı, sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler ve taslak hakkında kabineyi bilgilendirmişti.

Toplantıdan, dershanelerin kapatılmasında erteleme yoluna gidilmesi ve krizin zamana yayılması formulü çıkmıştı. Edinilen bilgilere göre, toplantıda söz alan çok sayıda bakan, kapatmaya karşı çıktı.

Buna göre, bazı bakanların “Dershaneler bir ihtiyacın ürünü’’ dedikleri ve kendi çocuklarının da dershanelere gittiklerini dile getirdikleri belirtildi. Hukukçu bazı bakanların da, taslağın hukuki açıdan yaratabileceği sıkıntıları, taslağın Anayasa’ya aykırı noktalarını ve AİHM içtihatlarını anlattıkları vurgulandı.

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere, 10 civarında bakanın dershanelerin kapatılmaması yönünde tavır gösterdiği öğrenildi.

Toplantıda, seçimler öncesi “Cemaat ile yükselen tansiyonu düşürelim’’ önerisi ve konunun zamana yayılması fikri benimsendi.

Hüseyin Özkaya/Taraf

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde