Dershane taslağı için kritik gün

Dershane taslağı için kritik gün

Haftalardır kamuoyunu meşgul eden dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslak, bugün yapılacak Bakanlar Kurulu’nda masaya yatırılacak

Dershane taslağı için kritik gün
16px
24px
02.12.2013 07:51
ABONE OLgoogle

Haftalardır kamuoyunu meşgul eden dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslak, bugün yapılacak Bakanlar Kurulu’nda masaya yatırılacak.

Önceki hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında taslak görüşülmüş ve Milli Eğitim Bakanı Bakan Nabi Avcı kabineyi bilgilendirmişti.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Yüreğinizi soğutun, inşallah güzel bir sonuç ortaya çıkacak. Paydaşlarla birlikte bu konunun ele alınmasını kararlaştırdık” demişti.

İki haftadır dershane yöneticileriyle görüşen Bakan Avcı, geçen hafta iki kez milletvekillerine brifing vermişti. Avcı, sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler ve taslağın son hali hakkında bugün yeniden kabineye sunum yapacak.

Kabine toplantısının ardından, taslak için teknik çalışmaların başlayacağı ve son rötuşların yapılacağı belirtiliyor. Taslağın, bu ay içerisinde nihai şeklini alması ve daha sonra TBMM’ye sunulması planlanıyor. Düzenlemenin, ocak ayında TBMM’de görüşülmesi öngörülüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde