Denizli'de 7 Milyar Dolarlık zirve.....

Denizli'de 7 Milyar Dolarlık zirve.....

Denizli Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi’nde 52 ülkeden 260 alım heyeti Türkiye'den 250 kuruluşla buluştu

Denizli'de 7 Milyar Dolarlık zirve.....
16px
24px
22.09.2017 12:24
ABONE OLgoogle

Dünyada giderek yükselen sağlık turizminden alınan payı büyütmek üzere Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC organizasyonu ile T.C Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi himayesinde, 20-24 Eylül 2017 tarihleri arasında Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen 2.Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi’nde 52 ülkeden 260 alım heyeti Türkiye'den 250 kuruluşla buluştu.

EMİN ÇAKMAK: PAMUKAKLE SAĞLIK TURIZMI IÇIN EN GÜVENLI BÖLGEDIR

Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan açılış töreninde THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak Pamukkale’yi dünya sağlık turizmi mekezi olma yolunda bu zirve ile taçlandırdıklarını belirtti.

Emin Çakmak “Asırlar boyu sağlık dağıtan Pamukkale’nin termal suları bu kez Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi’nde Türkiye’nin sağlık turizmindeki payını artırmak için dünyaya sunuluyor. Zirveyi T.C Ekonomi Bakanlığı, T.C Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, , Pamukkale Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansiı Denizli Ticaret Odası, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği-DENTUROD, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC destekli olarak düzenliyoruz” dedi.

7 MİLYAR DOLARLIK GELİR

Emin Çakmak şöyle devam etti: Üç yıllık calışma ile düzenlediğimiz zirveyi Ekonomi Bakanlığı, Valilik, Belediye Başkanları, sağlık kuruluşları ve TÜRSAB üyesi seyaHat acentelerinin desteğiyle başlattık. Türkiyenin sağlık turizminde 146 ülkeden 750 hasta getirerek 7 milyar dolarlık gelir kazanmasında Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere saydığım kurumların payı büyüktür. 2005 yılında kuruluna THTC, 12 yıldan beri yurtiçi ve yurtdışında 500’ü aşkın etkiniğe imza attı. 375 üyesi ve dünyada 160 network ofisi ile hizmet veriyor. Dünyada sayısal olarak 5’inci gelir olarak 3’üncü sıradayız. Türkiye sağlık turizmi için en güvenli bölgedir ve en iyi hizmeti veriyor.”

PROF.DR. MUSTAFA BAĞ: KARAHAYıT’ı KÜR MERKEZI YAPıYORUZ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Bağ, Karahayıt’ta üniversitesinin katkısıyla 14 bin 700 metrekare alanda Fizik Tedavi ve Hehabitisayon Merkezi ile çevresinde kür merkezi ile kalıcalar, temal oteller yapılacağını belirterek “Karahayıt’ı kür merkezi haline getiriyoruz” dedi.

MUSTAFA GÖKDOĞAN: 19 ANTIK KENT, 8 HAVZADA TERMAL SU VAR

Denizli Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Gökdoğan, 19 antik kent, 8 havzada termal su bulunduğunu belirterek “Bu imkanlarla Denizli’yi termal turizmde istenilen seviyeye ulaştırmak için çalışmalrı sürdürüyoruz” dedi.

ŞAHİN TIN: PAMUKKALE TERMAL TURİZM MERKEZİ OLMALIDIR

Denizli MilletvekiLi Şahin Tın, Denizli’nin Hristiyanlık için inanç turizmi yanında termal kaynakları ile vazgeçilmez bir bölge olduğunu söyledi. Tın, sadece sağlık turizminin varlıını söylemenin yetmediğini belirterek, altyapısının hazırlanması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Üniversite ile diğer kuruluşların işbirliğinde önemli altyapı haçırlık çalışmaları yapılıyor. Roma devrinde ticari başkent olan Pamukkale’nin termal turizm mekezi olması lazım. Sağlık, kültür ve spor turizmi ile Pamukkale vazgeçilmez hale gelir. Gelen milyon turisti 5 milyona çıkarmak gerekiyor.”

HASAN KARAHAN: AFYONLA TATLı REKABETLE YARıŞACAĞıZ

Denizli Valisi Hasan Karaali, Denizli’nin her konuda Türkiye’de ilk 10’a girebilecek kapasitede olduğunu belirterek “Helva yapmak için her türlü malzememiz var. Denizli iddialıdı. Afyon termal başkenti ise artık Denizli’de bu yarışta yerini alacaktır. Afyonla tatlı rekabetle yarışacağız” dedi.

ALIM HEYETLERİNE TERMAL SAĞLIK TESİSLERİ GEZDİRİLDİ

Zirveye katılan kuruluşların temsilcileri ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC’nin üyeleri b2b şeklinde yapılan ikili görüşmelerde alıcılara kurumlarını ve verdikleri hizmetleri tanıttılar. Ayrıca katılımcı alım heyetlerine Denizli bölgesinde bulunan sağlık kurulularının tesisleri gezdirildi ve kapsamlı bir tanıtım yapıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde