Deniz ile karaya duvar olan gökdelenler nefes aldırmıyor

Deniz ile karaya duvar olan gökdelenler nefes aldırmıyor

İstanbul Ataköy sahilde deniz ile kara arasında duvar ören yüksek katlı otel ve rezidanslar ilçeyi nefessiz bıraktı.

Deniz ile karaya duvar olan gökdelenler nefes aldırmıyor
16px
24px
04.08.2017 07:16
ABONE OLgoogle

CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, sahilde yükselen dev yapılarla ilgili deprem uyarısında bulunarak şunları kaydetti: “Davadaki bilirkişi raporu net olarak bu yapıların 6 şiddetinde depreme dayanmayacağını söylüyor. Sağlam kayanın 25-30 metre altta olduğu kazıkların bu kadar derine kazılmadığı belirtiliyor.”

İstanbul Ataköy sahilde deniz ile kara arasında duvar ören yüksek katlı otel ve rezidanslar ilçeyi nefessiz bıraktı. CHP'li Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, ilçede bir biri ardına yükselen dev AVM, otel ve rezidans projelerine tepki gösterdi.

Depreme dayanmaz! Ataköy sahilindeki yapılara yargı şoku

Sahildeki yapıların rüzgarı kestiğine dikkat çeken Ataman, “Bundan 80 yıl önce rüzgara göre planlama yapanlar Florya'ya Atatürk Ormanı oluşturmuştu. 80 yıl sonra nasıl bir şehircilik anlayışı noktasına ulaşıldıysa rüzgar koridorlarına dev gökdelenler dikip iklimi değiştirdiler. İlçede nefes alınmıyor” dedi.

Ataköy sahilinde duvar gibi yükselen binaların iklimin dengesini değiştirdiğini ifade eden Ataman şöyle devam etti: “Gökdelenler yüzünden sıcaklık 10 derece daha fazla hissediliyor. Bu binaların rüzgârların yönüne göre yapılması gerekli. Ama bizim gökdelenler İstanbul'un rüzgâr koridorlarının üzerinde yükseliyor. Rüzgar ilçenin içine giremiyor. Bu yapılaşmalar doğal yaşam dengesini bozuyor.” Ataman, çevreye ve insan sağlığına zarar veren bu gökdelenlerin Bakırköy halkının deniz ile bağlantısını da kestiğini belirterek, konuyla ilgili Anıtlar Kurulu'na başvurup yargı yoluna gideceklerini söyledi. Özlem Güvemli/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde