Demirören'den Ruslarla enerjide dev işbirliği

Demirören'den Ruslarla enerjide dev işbirliği

Demirören Grubu, Rosneft ve Petrocas Energy arasında işbirliğiyle Türkiye pazarına yönelik uzun vadeli petrol ürünleri tedariki anlaşması için niyet mektubu imzalandı.

Demirören'den Ruslarla enerjide dev işbirliği
16px
24px
11.10.2016 05:37
ABONE OLgoogle

Atılan imza ile Rosneft'in Petrocas ortaklığı yoluyla Güney Kafkasya koridorunu ve Rusya ile Gürcistan'ın Karadeniz limanlarını kullanarak Demirören Grubu'na 1 milyon tona kadar petrol ürünü tedarik etmek için işbirliği imkânları ele alınıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, niyet mektubunun hayata geçmesi durumunda Demirören Grubu'nun, Rosneft'in ve yüzde 49'u Rosneft'e ait olan Petrocas Energy'nin Türkiye pazarındaki lider pozisyonlarını güçlendireceği dile getirildi. Açıklamada Türkiye'nin petrol ürünleri pazarının yüksek büyüme potansiyeli de vurgulandı.       

Petrocas Energy Group, Hazar Bölgesi, Orta Asya ve Güney Kafkasya (İpek Yolu) üzerinde petrol ürünleri ve petrol kimyasallarının nakliye, ticaret ve perakende dağıtımını gerçekleştiren çokuluslu bir holding. 
 
Bünyesinde Channel Energy (terminal), Tepco Limited (lojistik), UTG (demiryolu işletmesi), Petrocas Energy (tedarik ve ticaret), Gulf Petrol (perakende) şirketleri bulunuyor.

Grup bünyesinde bulunan Petrocas Energy firmasının yüzde 49 hissesi 2014 yılında Rosneft tarafından alınarak ortak girişim kuruldu. Petrocas Energy'nin yüzde 51 hissesi ve yönetimi Petrocas Energy Group'ta bulunuyor.

ENDÜSTRİ LİDERİ

Rosneft, Rusya petrol endüstrisinin lider kuruluşu ve dünyanın en büyük halka açık petrol şirketi olarak tanınıyor. BP hisselerinin yüzde 19.75'ine sahip olan şirketin en büyük hissedarı (yüzde 69.50) olan Rosneftegaz Ojsc ise Rus devletinin bir kuruluşu.

60 YILLIK TECRÜBE

Demirören Holding, enerji, imalat, inşaat, turizm ve medya sektörlerinde 60 yıla varan tecrübesiyle faaliyet gösteriyor. Demirören'in bağlı şirketlerinden Milangaz Türkiye'nin ilk LPG tedarikçisi olma unvanına sahip ve otogazda da öncü konumda bulunuyor. 2010 yılında bünyesine Moil'i katan grup, 2016'da Total Türkiye'nin haklarını satın aldı. Demirören, akaryakıt dağıtım ağı, altyapı ve terminalleri ile Türkiye enerji sektörünün lider oyuncularından biri.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde