Deba işçileri tarihi davaya hazırlanıyor

Deba işçileri tarihi davaya hazırlanıyor

Türkiye'nin en büyük tekstil fabrikaları arasındayken 2009'da iflas eden Denizli Basma ve Boya'nın yıllardır eylemlerini sürdüren işçileri, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Deba işçileri tarihi davaya hazırlanıyor
16px
24px
05.10.2014 10:28
ABONE OLgoogle
Türkiye'nin en büyük tekstil fabrikaları arasındayken 2009'da iflas eden Denizli Basma ve Boya'nın yıllardır eylemlerini sürdüren işçileri, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Toplam 22 milyon liralık maaş, kıdem ve ihbar alacakları olduğunu ileri süren bin 850 işçi, şirketin sahipleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na 'hileli iflas' suçlamasında bulunacak.

İşçiler, Deba Holding'den alacaklarına karşılık fabrikaya el koyan İş Bankası'nı maaşlarını ödemediği gerekçesiyle geçtiğimiz yıllarda protesto etmişlerdi. Çalışanlar, alacakların adresi olarak, şirket yönetiminin İş Bankası'nı gösterdiğini belirtiyor Deba'nın patronu Esad Sivri'nin kızı, torunu ve farklı kişilerin üzerinde görülen Savarona ve Larma Tekstil adlı şirketlerin asıl sahibi olduğunu öne süren işçiler, "Savarona Tekstil'in yükselişiyle Deba Holding'in gerilemesi ve kapatılması aynı döneme denk geldi. Deba'nın fabrika arazisi şehir içinde kaldığı için rant, üretimden daha değerli hale geldi. Fabrika üzerinden krediler alınıp, yeni sektörlere, şirketlere aktarılırken, bizlere de kriz bahanesi gösterildi" diyor. 

BAYRAMDAN SONRA AÇILACAK 

Eski bir Deba çalışanı olan ve şirketin faaliyetle olduğu dönemde fabrikada örgütlü Teksif Sendikası'nın üyesi Abdullah Tekin, Kurban Bayramı sonrasında işçilerin haklarını aramak için dava açılacağını söyledi. 
İbrahim Acar/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde