Dayıbaşı vekili skandalı büyüyor: Vekilden açıklama

Dayıbaşı vekili skandalı büyüyor: Vekilden açıklama

"Makam arabasının taksitlerini danışmanın maaşından keserek ödeyen AKP’li vekil” haberiyle ilgili açıklama geldi...

Dayıbaşı vekili skandalı büyüyor: Vekilden açıklama
16px
24px
20.11.2014 07:36
ABONE OLgoogle
Makam arabasının taksitlerini danışmanın maaşından keserek ödeyen AKP’li vekil” haberiyle ilgili açıklama yapan Elazığı Milletvekili Şermin Balık, o vekilin kendisi olduğunu söyledi. Ancak, “400 lira, maaş hesabıma bilgim dışında yatırılmış” dedi. Danışman S.K. ise dün parayı yatırdığına ilişkin AKP’li Balık’a gönderdiği SMS’i paylaştı

Taraf’ın ortaya çıkardığı TBMM’de yaşanan “dayıbaşı skandalı” büyüyor. AKP Elazığ Milletvekili Şermin Balık, yazılı bir açıklama yaparak, olayda adı geçen milletvekilinin kendisi olduğunu kamuoyuna bildirdi. Balık, danışmanı S.K.’nın 400 lirayı kendisinin bilgisi dışında hesabına yatırdığını öne sürdü.

Makam aracının taksitlerini sekreter ve danışmanının maaşından kestiğine yönelik Taraf’ta çıkan haberde AKP’li milletvekilinin ismi açıklanmamasına rağmen, Meclis kulislerinde söz konusu milletvekilinin AKP Elazığ Milletvekili Şermin Balık olduğu konuşulmaya başlandı.

Bunun üzerine AKP yönetimi, Şermin Balık’ı çağırarak, konuyla ilgili ifadesini aldı. Bu gelişme üzerine Şermin Balık, yazılı açıklama yaparak, danışmanı S.K.’nın, hesabına bilgisi dışında 400 lira yatırdığını ve bu olay üzerine danışmanın işten attığını öne sürdü.

Danışmanı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da öne süren Şermin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlgili şahıs 15 Ocak 2013 tarihinde Halk Bankası hesabıma 400 TL tutarında havale yapmış ve işlem açıklaması olarak ‘... plakalı aracın kredisi için benden istediğiniz para’ şeklinde bir açıklama bildirmiştir. Söz konusu banka hesabı hesap hareketi fazla olmayan sadece maaşımın yattığı bunun dışında hiçbir şekilde para yatırılmayan bir hesaptır. Banka yetkililerinin tarafıma olağan dışı bir 400 TL para yatırma işlemini bildirmesiyle olaydan haberdar oldum.  Bilindiği gibi hesap sahibinin bilgisi  dışında herkesin hesabına para yatırılabilmektedir.”

SMS İLE CEVAP VERDİ

Milletvekilinin açıklamalarına ise akşam saatlerinde danışman S.K.’dan cevap geldi. Avukatı İdris Kılınçkaya imzası ile yapılan açıklamada, vekilin iddia ettiği gibi, 400 liranın bilgisi dışında yatırılmadığı ileri sürüldü. Açıklamada S.K.’nın 400 lirayı vekilin hesabına yatırdıktan sonra, milletvekiline SMS göndererek “istediğiniz parayı yatırdığını” söylediği vurgulandı. Açıklamada ayrıca, vekilin 400 lirayı geri ödemediği de iddia edilerek, 400 liranın icra yoluyla tahsil edileceği dile getirildi. 
Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde