Davutoğlu’ndan Rusya'ya sert mesaj: Bi daha sınırı ihlal ederse...

Davutoğlu’ndan Rusya'ya sert mesaj: Bi daha sınırı ihlal ederse...

Başbakan Davutoğlu: TSK tam olarak talimatlandırılmıştır. Uçan kuş bile olsa Türkiye sınırlarını ihlal ederse gereken yapılacaktır.

Davutoğlu’ndan Rusya'ya sert mesaj: Bi daha sınırı ihlal ederse...
16px
24px
05.10.2015 14:08
ABONE OLgoogle
Rus uçaklarının Suriye’deki operasyon sırasında hava sahası ihlallerine ilişkin bir açıklama yaptı. Davutoğlu konu ile ilgili, “kim olursa olsun bizim angajman kurallarımız bellidir” dedi.

Sınırda gergin dakikalar yaşanırken canlı yayında konuşan Davutoğlu Rusya’ya sert mesajlar verdi.

Davutoğlu “Tavrımız çok açık. Kim olursa olsun angajman kurallarımız bellidir. Kim sınırlarımızı ihlal ederse önce uyarırız, dostça uyarırız. Rusya bizim dostumuzdur, şu ana kadar da bir şey yaşanmamıştır. Suriye çok acı bir savaş içerisinde. İç güvenliğimizi de etkileyebilecek sınırlarımız olan bir ülke. Hiç bir ülkenin çıkarı Türkiye’nin çıkarından büyük değildir bunu herkes böyle bilsin. Rusya’ya gerekli diplomatik girişimlerde bulunduk. Bir daha bunun tekerrür edilmemesi bakanlığımız tarafından söylendi. Bu sabah Rusya da aradı sehven olduğunu söylediler, tekrar etmeyeceğini ilettiler. TSK tam olarak talimatlandırılmıştır. Uçan kuş bile olsa Türkiye sınırlarını ihlal ederse gereken yapılacaktır.” dedi.

“SINIR İHLALİNİ KİMSEYE TAVSİYE ETMEYİZ”

Davutoğlu sert mesajlarını şu sözmerle sürdürdü;

“Rusya’nın sivil halka dönük bu operasyonlarına da karşı da 7 ülke ortak bildirge yayınladı. Suriye Rusya’nın komşusu değil ama Türkiye’nin komşusu. Türkiye’nin sınırlarını ihlal etmeyi dost düşman kimseye tavsiye etmeyiz. Rusya bu politikalarından Türkiye’yi rahatsız edecek politikalardan uzak durur, bunu bize de bu sabah böyle ilettiler. Halkını katleden bir diktatörün yanında durmak kimsenin menfaatine değil.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde