Davutoğlu'ndan Binali Yıldırım'a sert sözler: Siyaseti bıraksın!

Davutoğlu'ndan Binali Yıldırım'a sert sözler: Siyaseti bıraksın!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın "gerekirse azınlık hükümeti kurarız" sözlerine çok sert tepki gösterdi.

Davutoğlu'ndan Binali Yıldırım'a sert sözler: Siyaseti bıraksın!
16px
24px
21.05.2015 12:18
ABONE OLgoogle
Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair sorulara cevap veren Başbakan Davutoğlu'na partisinin İzmir milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Binali Yıldırım'ın "gerekirse azınlık hükümeti kurararız" sözleri soruldu.
 
Partisinden kimsenin böyle bir şey söylemediğini belirten Davutoğlu, Bianali Yıldırım'ın sözlerinden haberi yokmuş gibi konuştu.
 
Davuoğlu'nun "Bizim partimizden hiç kimseden böyle bir şey gelmedi. Ak Parti içinden birisi böyle bir şey söylesin ben önce ona sorarım nerden çıkarıyorsun bunu diye. Ak Parti içinde hiç bir bir yerde, hiç bir zeminde azınlık hükümeti kurabiliriz gibi bir ifade söz konusu olmadı." sözleri yine şaşkınlıkla karşılandı.
 
Bu sözlerle de yetinmeyen Başbakan Davutoğlu, "azınlık hükümeti ve koalisyon" ifadelerini kullanan AKP'li milletvekili veya adayların "siyaseti bırakması" gerektiğini belirterek şu sözlere yer verdi:

"Ak Parti içinde hiç bir bir yerde, hiç bir zeminde azınlık hükümeti kurabiliriz gibi bir ifade söz konusu olmadı. Onu dediği anda biz CHP değiliz. MHP de değiliz. HDP de değiliz. Bizde parti disiplini var. Ve bir tek milletvekilimiz ya da adayımız böyle bir şey söylese ben önce ona sorarım; o zaman siyaset yapmayacaksın."
 
"Azınlık hükümetine razı olan birisi bizden değildir. Bizimle siyaset yapan  azınlık hükümetine koalisyona falan razı olmaz. Eğer  böyle bir şeye razı olsaydık 12 yıl iktidarımızı sürdüremezdik" (Aktifhaber.com)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde