Davutoğlu emanetçi mi? Erdoğan'dan açıklama

Davutoğlu emanetçi mi? Erdoğan'dan açıklama

AK Partiye veda eden Erdoğan'ın konuşmasındaki bir bölüm ise özellikle dikkat çekti. Erdoğan'ın konuşmasındaki en önemli mesaj "Davutoğlu" ile ilgili oldu.

Davutoğlu emanetçi mi? Erdoğan'dan açıklama
16px
24px
27.08.2014 13:49
ABONE OLgoogle
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu. 

Siyasette yaptıklarıyla tarihe geçen Erdoğan siyasi hayatının en uzun konuşmalarından birisine imza attı. Bunun bir son olmadığının altını çizen Erdoğan, konuşmasının sonunda ise helallik istedi. 

"Tek tek her birinizden helallik diliyorum. Hakkınızı helal ediyor musunuz?" diye partililere seslenen Erdoğan "Helal ediyoruz" karşılığını almasının hemen ardından "Ben de her birinize hakkımı helal ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Partiye veda eden Erdoğan'ın konuşmasındaki bir bölüm ise özellikle dikkat çekti.
Erdoğan'ın konuşmasındaki en önemli mesaj "Davutoğlu" ile ilgili oldu. 

Kendisinden sonra Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı devralacak olan Ahmet Davutoğlu'na yöneltilen "emanetçi" eleştirilerine değinen Erdoğan, "Davutoğlu emanetçi değildir" vurgusu yaptı. 

Erdoğan, "Şunu ifade ediyorum. bir çok gazeteler yazıyor çiziyor. Bu bizim değerlerimizde kültürümüzde yok. Sayın Davutoğlu bir emanetçi değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. AK Parti bir tek adam partisi olmadı ve olmayacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarına göre AK Parti liderliği için Davutoğlu'nun seçilmesinin sebepleri ise şöyle: 

"-Paralel yapıyla mücadelede kararlılık. Tecrübe. Liyakat. Dış politika konularına hakimiyet." 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde