Davutoğlu Türk rehineleri Ankara'ya getirecek

Davutoğlu Türk rehineleri Ankara'ya getirecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da buluşacağı serbest bırakılan rehineleri özel uçağı "TUR" ile Ankara'ya getirecek.

Davutoğlu Türk rehineleri Ankara'ya getirecek
16px
24px
20.09.2014 05:09
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da buluşacağı serbest bırakılan rehineleri özel uçağı "TUR" ile Ankara'ya getirecek.

Başbakan Davutoğlu, Irak'ta rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen rehinelerle buluşmak üzere Bakü'den Urfa'ya geçiyor. 

Şanlıurfa GAP Havaalanında serbest kalan rehinelerle bir araya gelecek Davutoğlu, daha sonra rehineleri özel uçağı "TUR" ile Ankara'ya getirecek. 

Rehin alınanları, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda aileleri karşılayacak.

Twitter'dan da duyurdu

Başbakan Davutoğlu,  sosyal paylaşım ağı Twitter'daki hesabında yaptığı açıklamada da Irak'ta alıkonulan Türk vatandaşlarının sabaha karşı Türkiye'ye getirildiğini hatırlattı.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Aziz milletimin gözü aydın. Irak'ta alıkonulan vatandaşlarımızı bugün sabah 05.00'de ülkemize getirdik. Bu süreçte vakur duruşunu bozmayan ailelere kalpten teşekkür ediyorum. Hepsine büyük geçmiş olsun. Bu süreçte büyük çaba gösteren başta MİT Müsteşarımız Hakan Fidan olmak üzere tüm görevlilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Çok zor bir dönem geçiren ve bugün ülkelerine dönen vatandaşlarımı gönülden kucaklıyorum. Tekrar gözümüz aydın."

Başbakan Davutoğlu Azerbaycan’dan ayrıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde alıkonulan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye getirilmesinin ardından Azerbaycan’daki programını yarıda keserek özel uçak "TUR" ile TSİ 07.15’te Şanlıurfa’ya hareket etti.

Başbakan Davutoğlu’nu, başkent Bakü'deki Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı’ndan, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ve diğer ilgililer uğurladı.

Başbakan Davutoğlu ile birlikte eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Şanlıurfa’ya gitti.

Başbakan Davutoğlu'nun, Musul'da alıkonulan ve bugün yurda getirilen Türklerle Şanlıurfa'da bir araya gelmesi bekleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde