Davutoğlu, Erdoğan’ı solladı

Davutoğlu, Erdoğan’ı solladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu örtülü ödenek harcamasında yüzde 90’lık artışla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemini geride bıraktı.

Davutoğlu, Erdoğan’ı solladı
16px
24px
17.04.2015 15:23
ABONE OLgoogle
Bu yılın sadece ilk üç ayında yapılan harcama 468 milyon lirayı aştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu örtülü ödenek harcamasında yüzde 90’lık artışla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemini geride bıraktı.

Davutoğlu’nun Başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz ilk icraatı örtülü ödeneğin başındaki ismi değiştirmek oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Maksut Serim’in yerine Sudi Arabistan’daki Kral Suud Üniversitesi’nden Ali Polat’ı getirdi.


806 MİLYON HARCADI

Davutoğlu koltuğa oturduğu 2014 Ağustos ayından bu yana örtülü ödenekten 806 milyon lira harcandı. Davutoğlu’nun sadece bu yılın ilk üç ayında yaptığı harcama 468 milyon lirayı buldu.

Davutoğlu ile Erdoğan’ın harcamaları kıyaslandığında geçen yılın ilk üç ayı ile bu yılın ilk üç ayında yapılan harcama arasında büyük bir fark yaşandı. Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde 2014’ün ilk üç ayında harcanan tutar 246 milyon 428 bin lira oldu. Davutoğlu ise bu yılın aynı döneminde 468 milyon 266 bin lira harcadı. Böylece iki dönem arasındaki fark yüzde 90’nı buldu.

SÜLEYMAN ŞAH FATURASI

Davutoğlu’nun özellikle şubat ayındaki harcamaları dikkat çekici boyutta. Süleyman Şah operasyonun da yapıldğı Şubat ayında örtülüden 214 milyon lira harcandı.

CHP’DEN “ÖRTÜLÜ” BAŞVURUSU

Yasalar gereği örtülü ödenek harcamalarını sadece Başbakan yapabiliyordu. Ancak son yasal değişiklik ile Cumhurbaşkanlarına da örtülü ödenek yetkisi verildi. CHP bu yasa maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Hükümet politikasına ilişkin hiçbir görevi olmayan cumhurbaşkanına örtülü ödenek kullanma yetkisinin verilmesi doğrudan doğruya anayasaya aykırıdır…Atatürk’ten bu yana Abdullah Gül de dahil olmak üzere hiçbir cumhurbaşkanına örtülü ödenek kullanma yetkisi verilmemiştir. ‘’ dedi.

Başak Kaya/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde