Davutoğlu, Antalya EXPO için mi feda edildi?

Davutoğlu, Antalya EXPO için mi feda edildi?

Partisine yüzde 49.5 oy aldırmış bir başbakanın seçimden 7 ay sonra gittiği görülmemişti.

Davutoğlu, Antalya EXPO için mi feda edildi?
16px
24px
27.05.2016 07:16
ABONE OLgoogle
Partisine yüzde 49.5 oy aldırmış bir başbakanın seçimden 7 ay sonra gittiği görülmemişti. Bunu da gördük. Üstelik apar topar. Ama bir başbakan, neden arkasında böyle bir oyu bırakıp, birkaç günde gider anlamak çok zor.

Şimdi size Ankara’dan gelen önemli bir kulisi aktaracağız. Söyleyenin adını vermeyeceğiz. Ancak konuşan Davutoğlu’na çok yakın biri. Başbakanlığı döneminde Davutoğlu’nun akıl danıştığı ender kişilerden biri. Davutoğlu’nun neden gittiğini şöyle anlattı:

“Biliyorsunuz Antalya’da EXPO açıldı. Bir dünya fuarı olan ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen EXPO için aylarca hazırlık yapıldı.

Çok önemli harcamalar yapıldı. Ve bu hazırlıklar, sadece bir şirket üzerinden yapıldı. Bu şirket üzerinden yapılan harcamalar o kadar büyüdü ki, sonunda iş Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önüne gitti.

Davutoğlu, ‘Nedir bu harcamalar kardeşim?’ diye işin içine parmağını sokunca, yukarılar rahatsız oldu. ‘O’na ne oluyormuş?’ denildiğini duyduk. Davutoğlu’nun gitmesinin nedeni budur.” Herhalde iddianın bir yanıtı vardır...
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde