Davalar artıyor: HSBC hızla Türkiye'de küçülüyor

Davalar artıyor: HSBC hızla Türkiye'de küçülüyor

Türkiye’deki operasyonlarını satışa çıkaran ancak beklediği rakama ulaşamayan HSBC, şubatta Türkiye’de devam kararı almış ve yeniden yapılanma kararını açıklamıştı. Ancak...

Davalar artıyor: HSBC hızla Türkiye'de küçülüyor
16px
24px
30.10.2016 08:34
ABONE OLgoogle

BANKACILIK 2007-2008’lerde Türkiye’deki en cazip sektörlerdendi. Banka şube ve çalışan sayısı artıyordu. 2013’ten itibaren ise bu trend tersine döndü.  Şubeler kapanıyor, işsiz sayıları artıyor. 3 yılda işsiz kalan bankacı sayısı 2 bin 262.

Şube kapatma konusunda en hareketlisi ise uzun süredir sıkıntıda olan HSBC.
Türkiye’deki operasyonlarını satışa çıkaran ancak beklediği rakama ulaşamayan HSBC, şubatta Türkiye’de devam kararı almış ve yeniden yapılanma kararını açıklamıştı.

HSBC'yi Türkiye'den çıkmaktan kim vazgeçirmiş?

Nisan ayından itibaren şube kapatmaya başlayan HSBC’de son dalga kısa süre önce gerçekleşti. 47 şube bir günde kapandı. 2015 sonu itibariyle şube sayısını 284’e çıkaran HSBC’nin bugünkü şube sayısı 187 olarak görünüyor.

Karadeniz ve Anadolu’da birçok ildeki şubelerini kapatan HSBC’nin önümüzdeki aylarda da şube kapatmaya devam edeceği biliniyor. İddialara göre HSBC’nin şube sayısı 2017’de 30’a kadar inecek.

Zararı 6 kat artan HSBC Türkiye'nin başına Türk GM geldi

DAVALAR ARTIYOR

İşte bu yüzden, HSBC şubelerinde çalışanlar her gün İngiltere’den gelecek listeleri bekliyor. Tabii her kapatılan şube işsiz kalan çalışanlar demek. Kapatılan 47 şubede müdüründen koruma görevlisine bir anda herkesin işsiz kalması demek.

HSBC işten çıkarmalara başladı

Bu furyada işsiz kalan müdürlerden biriyle görüştüm. İşten çıkarma sürecinin hiç de nazik ve hakkaniyetli yürümediğini anlattı. İşsiz kalanların önemli bir bölümü iş mahkemelerine dava açıyor.

HSBC Türkiye’nin yerel bankasıyız diye reklam yapıyordu. Eğer iddialar doğruysa, işten çıkarma uygulamasında da yerelleşmiş!

Jale Özgentürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde