Darbe girişiminde 18.6 milyon Tweet atıldı

Darbe girişiminde 18.6 milyon Tweet atıldı

15-19 Temmuz tarihleri arasında Twitter’da Türkçe paylaşımın en yüksek olduğu tarih 16 Temmuz olarak dikkat çekti.

Darbe girişiminde 18.6 milyon Tweet atıldı
16px
24px
21.07.2016 09:34
ABONE OLgoogle
Adba International’ın  ‘Darbe Girişimi Dijital Mecralar Analizi’ne göre 15-19 Temmuz tarihleri arasında Twitter’da Türkçe paylaşımlar 50.5 milyona ulaştı.

Darbe girişimi ile ilgili Türkiye ve yurtdışından yapılan paylaşımlar ise bu dönemde toplam 27.4 milyonu buldu. Türkçe paylaşımlarda darbe karşıtlarının oranı yüzde 38, darbe yanlılarının oranı ise yüzde 8 oldu
 
Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında halk demokrasiye sahip çıktı. İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin asker tarafından kapatılması sonrasında başlayan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bombalanmasına kadar uzanan olaylar, sadece Türkiye'de değil dünyada bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

Adba International tarafından ‘Darbe Girişimi Dijital Mecralar Analizi’ne göre 15 Temmuz gecesi darbe ile ilgili ilk paylaşım saat 21.48’de atılırken, 15-19 Temmuz tarihlerinde Twitter’da toplam 50 milyon 534 bin Türkçe içerik paylaşıldı. Bunlardan 20 milyon 486 bini darbe girişimini konu olan tweetlerden oluştu.

Aynı günlerde Türkiye dışında NoCoupInTurkey - TurkeyCoup hashtagleri ile 7 milyon 57 bin adet içerik paylaşıldı. Yani Türkiye ve yurtdışında darbe girişimi ile ilgili yapılan paylaşım beş günde toplam 27.4 milyona ulaştı.

Bu dönemde Türkçe paylaşımlar incelendiğinde yüzde 38’inin darbe karşıtı içerikli olduğu görüldü. Bunlar arasında yüzde 16’sı darbeyi desteklemediklerine vurgu yaparken, yüzde 13’ü darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığını paylaştı.

Bu dönemde darbe yanlısı paylaşımların oranı ise yüzde 8’ler seviyesinde oldu. Analiz sadece ‘Darbe Karşıtı’ ve ‘Darbe Yanlısı’ iletiler üzerinden yapıldığında yüzde 82 darbe karşıtı, yüzde 18 darbe yanı paylaşımlar olduğu görüldü. 

GEZİ’DEKİ REKOR AŞILAMADI

Rapora göre, 15-19 Temmuz tarihleri arasında Twitter’da Türkçe paylaşımın en yüksek olduğu tarih 16 Temmuz olarak dikkat çekti. Bu tarihte toplam 18 milyon 666 bin Türkçe tweet atıldı.

Ancak bir günde paylaşılan en yüksek tweet rekoru yine Gezi’de kaldı. Gezi olaylarının ikinci günü yani 1 Haziran 2013’te 25 milyon 489 bin Türkçe içerik paylaşılmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde