Damat başlatmıştı: Trump, Prens Salman'a arka çıktı

Damat başlatmıştı: Trump, Prens Salman'a arka çıktı

Trump Suudi Arabistan'daki yolsuzlukla mücadele amaçlı tasfiyeleri destekledi.

Damat başlatmıştı: Trump, Prens Salman'a arka çıktı
16px
24px
07.11.2017 16:01
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın yolsuzlukla mücadele operasyonu kapsamında kraliyet ailesi üyelerini, bakanları ve yatırımcıları tutuklayarak yönetim üzerindeki gücünü artırma girişimine destek verdi.

Bu destek, Trump ve Suudi Arabistan'ın gelecekteki liderinin Riyad'ın bölgedeki baş rakibi İran'a karşı daha sert mücadele etme vizyonunu paylaşmalarından dolayı, Trump'ın başkanlığında önemli ölçüde gelişen ikili ilişkileri daha da pekiştirmiş oldu.  Suudi Arabistan'da tasfiye böyle başladı! Her şeyin altından damat çıktı

Trump, Suudi Arabistan'da son günlerde yapılan toplu tutuklamaların ardından dün Twitter'de yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan Kralı Salman'a ve Veliaht Prens'e büyük bir güven duyduğunu" belirtti. 

?ref_src=twsrc%5Etfw">6 Kasım 2017

Bu kitlesel tutuklamalar kraliyetin zengin elitleri arasında modern tarihte yapılmış en büyük tasfiye operasyonu.

Trump ayrıca "(Kral ve Veliaht Prens) ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Sert muamele ettiklerinin bazıları ülkelerini yıllardır sömürüyor" dedi.

Veliaht Prens Muhammed bin Salman, Suudi nüfuzunu uluslararası alanda kanıtlamak ve yönetim üzerinde kendi gücünü artırmak için son dönemde başka adımlar da atmıştı.

Muhammed bin Salman Batılı çevreler tarafından "MbS" olarak adlandırılıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde