DEİK'de yaprak dökümü: TÜSİAD'dan sonra kim dava açtı?

DEİK'de yaprak dökümü: TÜSİAD'dan sonra kim dava açtı?

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda (DEİK) yaprak dökümü başladı. TÜSİAD'dan sonra dev bir kuruluşta ayrılmak için danıştay'a dava açtı...

DEİK'de yaprak dökümü: TÜSİAD'dan sonra kim dava açtı?
16px
24px
05.01.2017 13:53
ABONE OLgoogle

Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı (TEPAV), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) ayrılıyor. Hatırlanacağı üzere TÜSİAD, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinden alınarak Ekonomi Bakanlığı’na bağlanan DEİK'ten ayrılma kararı almış ve Danıştay'a dava açmıştı.

Danıştay'ın Eylül ayında verdiği yürütmeyi durdurma kararı üzerine TÜSİAD Kasım ayında, DEİK'e mektup yazarak hem ayrıldığını bildirmiş hem de yaklaşık 250 bin TL tutan üyelik aidatlarını geri istemişti. DEİK'te geçen günlerde ödemeye yapma kararı almıştı.

Edindiğimiz bilgilere göre TEPAV da, TÜSİAD'dan sonra DEİK'ten ayrılmak için Danıştay'a dava açtı. Danıştay, TEPAV'ın başvurusu üzerine Aralık ayında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

TÜSİAD ve DEİK boşandı, 250 bin TL'lik nafaka çıktı

ÜNLÜTÜRK TÜRKONFED'E Mİ?

Diğer yandan önümüzdeki hafta yapılacak TÜSİAD Genel Kurulu'nda yeni yönetim belli olacak. Başkanlık için Ali Koç'un ismi öne çıkıyordu. Ancak Koç Holding yetkilileri Ali Koç'un başkan olmayacağını belirttiler. İki ay öncesine kadar Başkan Cansen Başara Symes'ın bir dönem daha görevini sürdüreceği konuluşuyordu. Ancak son dönemde havuz medyası tarafından haksız eleştirilere maruz kalan Symes'ın bir dönem için daha ikna edilemediği öğrenildi.

Hürriyet Yazarı Jale Özgentürk de dünkü yazısında TÜSİAD'ın yeni başkanının Erol Bilecik olacağını bildirdi. Bilecik, mevcut yönetimde “Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masa Lideri” olarak bulunuyor.

Daha önce başkanlık için adı geçen TÜSİAD Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk ise yönetimde yer almayacak. Değerlendirmemize göre Ünlütürk'ün, halen başkan yardımcılığı görevinde bulunduğu TÜRKONFED'e yeni dönemde başkan olması muhtemel.

TÜSİAD'ın yeni başkanı Index Grup CEO'su Hataylı işadamı Bilecik ise, tatlı dilli ve sempatik tavırlarıyla dikkat çeken bir isim.

Recep Erçin/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde