DEİK'de son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi...

DEİK'de son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin DEİK Başkanı Vardan ile çalışmak istememesi üzerine, yerine yine eski bir MÜSİAD Başkanı Nail Olpak’ın adı geçiyordu

DEİK'de son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi...
16px
24px
01.08.2017 14:16
ABONE OLgoogle

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu dün acil koduyla toplandı. Mevcut başkan Ömer Cihad Vardan ile yola devam kararı alındı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu dün acil koduyla toplandı. Mevcut başkan Ömer Cihad Vardan ile yola devam kararı alındı. Bu konuda ulaştığımız yönetim kurulu üyeleri bilgiyi teyit etti. Son açıklamanın başkan tarafından yapılacağı ifade edildi.

Yeni kabine sonrası Zeybekci düğmeye bastı! DEİK'te 'Acil' koduyla başkan değişiyor...

GÜVEN OYU BEŞTEPE’DEN

Geçen hafta kaleme aldığımız kulis haberde DEİK yönetiminin pazartesi günü başkanlık değişimini görüşmek üzere acil koduyla toplantıya çağrıldığını bildirmiştik. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Vardan ile çalışmak istememesi üzerine, yerine yine eski bir MÜSİAD Başkanı Nail Olpak’ın adının geçtiğini ifade etmiştik.

Ancak Vardan’ın ve bazı hatırı sayılır kişilerin girişimleri sonucu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son sözü söyledi ve Vardan ile şimdilik Aralık’taki Genel Kurul’a kadar yola devam kararı aldındığı bilgisine ulaştık.

Buna bakılırsa, hem TÜSİAD hem de MÜSİAD çevrelerinde saygın bir yeri olan Ömer Cihad Vardan, Beştepe’den de güven oyu almış oldu.

Nail Olpak, DEİK Başkanlığı konusunda ne dedi?

BULUT’UN O YAZISI

Edindiğimiz bilgilere göre toplantıya katılan birçok yönetim kurulu üyesinin çağrı yapıldığında başkanlık değişimi konusundan haberleri yoktu. Aslında DEİK ile ilgili dedikodular, Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanlarından Yiğit Bulut’un geçen yıl ABD’deki BM toplantısından sonra köşesinde dile getirdiği şu ifadeler sonrası başlamıştı:

“Çok başarılı olan Zeybekçi’nin müthiş küresel performansı ve bazı üyelerinin çabalarına rağmen DEİK’in, Başbakanlık Ajansı ile aynı başarıyı sağladığını söylemek zor.”

Recep Erçin/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde