D’S DAMAT, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girdi..

D’S DAMAT, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girdi..

Orka Holding şirketi olan Orpa A.Ş./D’S Damat, yurt içi ve yurt dışı başarılarının da etkisiyle İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinden bir yılda 19 basamak birden yükselerek Türkiye’nin 500 Büyük kuruluşu listesine girdi.

D’S DAMAT, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girdi..
16px
24px
07.06.2017 11:11
ABONE OLgoogle

Moda perakendesinin lider kuruluşlarından Orka Holding’in bir şirketi olan Orpa A.Ş./D’S Damat, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasına adını yazdırmayı başardı.

Orpa A.Ş./D’S Damat, gerek yurt içi gerekse yurt dışında son yıllarda sergilediği başarı ile İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinden İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016 listesine yükseldi.

D’S Damat/Orpa A.Ş., 248 milyon 666 bin TL üretimden satışı ile Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı 500 Büyük listesine 483.sıradan girdi. Şirket böylece bir yılda toplamda 19 basamak yükselmiş oldu.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, son yıllarda gerek altyapı gerekse insan kaynağına çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında elde ettikleri yükselişin bunun bir göstergesi. Hedefimiz; beş yılda dünyada en çok konuşulan beş markadan biri olmak” dedi.
 
Markalı ürün ihracatı kilogram başına 100 doları geçti

D’S Damat markasının sahibi Orka Holding, erkek hazır giyim sektörüne Damat markasıyla 1986 yılında adım attı. Yüzde 100 Türk sermayesi ile kurduğu Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile lüksü satın alınabilir fiyatlarla sunan ve modayı yaşam biçimine dönüştüren Orka Holding, 2012 yılında Investcorp ile hayata geçirdiği ortaklık anlaşması ile global holding yapısına kavuştu.

Global yolculuğunu etkin bir şekilde sürdüren Orka Holding, mağazaları ve satış noktaları ile dünyanın 70’i aşkın ülkesinde yer alıyor. Leke tutmayan gömleklerden sihirli kalıplara kadar hazır giyim sektöründe pek çok ilke imza atan holding, Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirdiği ürünleri ile müşterilerini daha zayıf ve daha uzun boylu gösterebilme başarısı gösterdi.

Moda endüstrisinde perakende mühendisliği yaparak tüm operasyonlarını titizlikle yürüten holdingin, tüm bu çabalar sonucu markalı ürün ihracatı Türkiye ortalamasının çok üzerine çıkarak kilogram başına 100-110 dolara kadar ulaştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde