Cumhuriyet Gazetesi davasında tahliye çıkmadı

Cumhuriyet Gazetesi davasında tahliye çıkmadı

Cumhuriyet Savcısı'nın; tutukluluk hallerinin devamını istediği Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu hakkında mahkeme heyeti kararını verdi.

Cumhuriyet Gazetesi davasında tahliye çıkmadı
16px
24px
01.11.2017 04:38
ABONE OLgoogle

Mahkeme heyeti tutuklu gazetecilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Karar oy çokluğuyla çıktı. Bir üye hakim tutukluluk kararına şerh koydu. Davada bir sonraki celse 25-26 Aralık tarihine ertelendi.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı davanın 4'üncü duruşması görüldü.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı; Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu’nun tutukluluk hallerinin devamını istemişti.

KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu’nun tutukluluğunun devamına karar verdi.

TAHLİYE ÇIKMADI

Mahkeme Başkanı alınan ara kararı şöyle açıkladı:
“Can Dündar ve İlhan Tanır’ın yakalaması bekleniyor. Mehmet Faraç, Leyla Tavşanoğlu ve Doğan Satmış tanık olarak dinlenecek. Emre İper’e ait bilirkişi raporu bekleniyor. Tüm tutuklulukların devamına karar verdik.

”TUTUKLULUK KARARI OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık hakkındaki tutukluluğun devamı kararı için bir üye hakim şerh verdi. Gazetecilerin tutukluluğunun devam kararı oy çokluğuyla alındı. Emre İper ile ilgili  kararı oy birliğiyle alındığı öğrenildi.

25-26 ARALIK’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti bir sonraki celseyi 25 ve 26 Aralık 2017 tarihine erteledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde