Cumhurbaşkanı imzalı Erdoğan kramponları 7 ayda yok sattı

Cumhurbaşkanı imzalı Erdoğan kramponları 7 ayda yok sattı

AYMOD’da halk arasında Erdoğan ayakkabıları olarak bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kramponlar yoğun ilgi görüyor.

Cumhurbaşkanı imzalı Erdoğan kramponları 7 ayda yok sattı
16px
24px
17.04.2015 15:15
ABONE OLgoogle
Kendi kulvarında dünyanın 2. büyük fuarı olan İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı AYMOD, CNR EXPO Yeşilköy’de devam ediyor. Ayakkabı ithalatına getirilen ek vergilerden sonra ciddi yatırımlarla üretime yönelen ayakkabı ve yan sanayi sektörü, yüksek teknoloji ile ürettikleri ayakkabılarını AYMOD’da sergiliyor.

Babetten, topukluya, spor ayakkabıya kunduraya kadar binlerce çeşit Sonbahar 2015-Kış 2016 koleksiyonu ayakkabı ve çanta çeşitlerinin sergilendiği AYMOD’da Türkiye’de ilk kez üretilen faylan  (hafif) tabanlı  quantum marka spor ayakkabıları yoğun ilgi gördü. Spor ayakkabıları ve sektörle ile ilgili bilgi veren  TASD Başkan yardımcısı aynı zamanda Lig  Firması sahibi Berke İçten,  lobilerde uzun zamandır Türkiye’nin spor ayakkabı üretimi olmadığının tartışıldığını aktararak, şöyle konuştu:

“İthalata getirilen ek vergilerden sonra spor ayakkabı üretimin büyük bir bölümünü elinde bulunduran  Çin’e rakip olduk. ‘Türkiye’de futbol ve spor ayakkabılar üretilmiyor’ söylemlerinin de etkisiyle yüksek teknoloji ile spor ayakkabı üretimine başladık.”  En ileri teknoloji ile ürettikleri ilk kramponu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hediye ettiklerini anlatan İçten, “Cumhurbaşkanımız bizi kırmadı kramponu giydi ve bu kramponla 3 gol attı” dedi.
 
100 bin kişilik istihdam

Berke İçten, halk arasında Erdoğan ayakkabısı diye adlandırılan kramponlarda 7 ayda 20 bin üzerinde satış gerçekleştirdiklerini söyledi.  CNR EXPO Yeşilköy’de , 18 Nisan’a kadar açık kalacak AYMOD Fuarı’nda  Erdoğan kramponlarına Libya, Irak, Balkan ülkeleri ve yerli müşterilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten İçten, sektörle ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu: “İthalata getirilen ek vergilerden sonra sektörün önemli yatırımları oldu. Muya ve Bayrak firmaları ileri teknoloji taban üretimi için fabrika kurdular. Amasya’da 16 bin çift kapasiteli, Şanlıurfa’da 20 bin çift kapasiteli  üretim mekanizmalı fabrika kuruldu.
 
Bu fabrikalar bölgedeki 100 bin kişiye istihdam sağlayacak.” İçten, çok sayıda firmanın bu yılın başında 1 bantla üretime başladığını kısa zamanda bantlarını 4’e çıkardıklarını belirterek, “Daha yolun başında olmamıza rağmen, sektör adına çok güzel gelişmeler oluyor. 2 yıl içerisinde iç piyasadaki tüm ayakkabılar yerli olacak. 1 milyar dolar ithalatı olan sektör, yılın ilk 3 ayında ithalatını 120 milyon dolar aşağıya çekti. Kısa zamanda  Çin’e rakip olduk.  Dünyaca ünlü markalar bizden ayakkabı almak için talepte bulunuyor.  Avrupa’dan da yoğun talep var. Bu gelişmelerin ihracata olan katkılarını da 6 ay içinde göreceğiz” diye konuştu.
 
Camdan ayakkabılar

AYMOD’da tasarım ağırlıklı ayakkabılar da yoğun ilgi görüyor. Tasarımcı Begüm Yıldırım’ın camdan tasarladığı ayakkabılar da özellikle yabancı ziyaretçiler tarafından ilgi gördü. Heykelden esinlenerek tasarlanan ayakkabılar yüzde yüz camdan yapılmış.
CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık organizasyonu ile Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) , Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD)  ve KOSGEB desteğiyle 60 bin metre kare alanda düzenlenen fuar, 1.400 markanın katılımı ile gerçekleştiriliyor. Fuara, Almanya,  BAE, Bahreyn, Brezilya, Bulgaristan, Fas, Fransa, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İsrail, İtalya,  Katar, Kuveyt, Makedonya,  Polonya,  Romanya, Rusya Federasyonu,  Suudi Arabıstan, Tunus, Umman, Urdun, Yunanıstan gibi çok sayıda ülkeden alım heyetleri geldi.

AYMOD, Birkenstock, Tanca, Pierre Cardin, Lig, Hush Puppies, Pedro Camino, Lumberjack, Dockers, U.S Polo ASSN, La Pinta, Ridge, Inuovo, Bueno, Twigy, Bulldozer, Komçero, Genio, Deriva, Scooter gibi yerli ve yabancı sektörün öncü firmalarının katılımı ile gerçekleştiriliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde