Cumhurbaşkanı Erdoğan üç ismi çizdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan üç ismi çizdi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hükümet kurma görevini AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na vermesinden sonra gözler kabineye çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan üç ismi çizdi!
16px
24px
17.11.2015 19:57
ABONE OLgoogle
Kabinede birden fazla sürpriz var. Erdoğan’ın “Üç ismi istemiyorum” diye Davutoğlu’nu uyardığı öğrenildi.

AKP’de bugün MYK toplantısından sonra Davutoğlu’nun yeni kabine listesini Saray’a götürmesi ya da kabinenin Cuma gününe kalması bekleniyor. Kabine yarın kurulursa 18 Kasım 2002’de ilk AKP hükümetinin kurulduğu tarihte yeni hükümet ilan edilecek.

‘ÜÇ İSMİ GETİRME’

Kulisleri yansıyan bilgiye göre Erdoğan, AKP’li 3 ismi çizdi. Hatta Davutoğlu’na “Bu üç ismi önerme” diye uyarıda bulundu. Bu isimlerden bazılarının geçmişte Gül’e yakın olması ayrıca Gülen cemaatine ‘duyarsız’ kalması gerekçe olarak gösteriliyor.

Kabinedeki kadın bakan sayısının ikiye çıkacağı konuşuluyor. Aile Bakanı dışında bir kadın daha kabineye girecek. Bu isimlerden birinin başörtülü olabileceği kaydedildi. Nükhet Hotar (İzmir), Fatma Betül Kaya (İstanbul), Öznur Çalık (Malatya) bakanlık beklentisi olan kadın vekiller arasında.

ÜÇ YÖNETİCİ GİDECEK?

AKP’nin mevcut yönetiminden üç ismin kabineye gireceği belirtiliyor. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Naci Ağbal ve Bekir Bozdağ’ın bakan olacağına dikkat çekiliyor.

Tarım Bakanlığı’ndan ayrılan Mehdi Eker’in liste dışında kalacağı, Recep Akdağ ve Süleyman Soylu’nun ise bakanlık beklediği bildirildi. Ali Babacan’ın durumu ise netleşmedi. Kulislerde ‘Babacan liste dışında’ yorumları da var. Ulaştırma Bakanlığı için Binali Yıldırım ve Lütfi Elvan’ın adı geçiyor. Yıldırım bu göreve gelirse ‘Erdoğan damgasını vurdu’, Elvan olursa ‘Davutoğlu gücünü korudu’ yorumları yapılacak.  Sözcü)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde