Cumhurbaşkanı Erdoğan suç işliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan suç işliyor

Bankacılık Kanunu çok net. Herhangi bir bankanın itibarını, şöhretini zedelemek, bu yönde iddia ve yorumlarda bulunmak 74. maddeye göre suç.

Cumhurbaşkanı Erdoğan suç işliyor
16px
24px
16.09.2014 08:28
ABONE OLgoogle
Turhan Bozkurt'un yazısından alıntı

Bankacılık Kanunu çok net. Herhangi bir bankanın itibarını, şöhretini zedelemek, bu yönde iddia ve yorumlarda bulunmak 74. maddeye göre suç.

Bankacılık Kanunu çok net. Herhangi bir bankanın itibarını, şöhretini zedelemek, bu yönde iddia ve yorumlarda bulunmak 74. maddeye göre suç. Bu hükmü ihlal edenler, bankayı zarara uğrattıkları için 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

Bank Asya'nın hükümet tarafından batırılmak istendiği ve 9 aydır planlı saldırılara maruz kaldığını sağır sultan duydu. Ne vakit ilgili kurumlar kanun çerçevesinde hareket etse Tayyip Erdoğan hukuku ayaklar altına alarak hem BDDK'ya hem de Bank Asya'ya saldırıyor.

Ülke ekonomisinin bundan zarar göreceğini bile bile Cumhurbaşkanlığı gibi sorumluluk mevkiindeki birinin bir nevi kan davası gütmesi aklı selim herkesi dehşete düşürüyor. Dün de Katar dönüşü skandal sözler sarfetti.

BDDK'nın yetkisindeki bir konuda ihsası reyde bulundu. Bank Asya'nın ortaklık meselesinde olduğu gibi Borsa'da hisselerinin işleme açılmasına da müdahale etti. Üst kurulları kendisine bağlamış da kimsenin haberi olmamış! Dünyada eşi görülmemiş biçimde BDDK'ya akıl vermeye kalktı.

Bu şantajdır, tehdittir, kanunları ve  Anayasa'yı alenen çiğnemektir. Oysa Bankacılık Kanunu madde 82 buna izin vermiyor. Ne diyor o madde?: "Kurum, bu Kanunla ve mevzuatla kendisine verilen düzenleme ve denetlemeyle ilgili görev ve yetkileri kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak yerine getirir ve kullanır. Kurumun kararları yerindelik denetimine tâbi tutulamaz. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi Kurumun (BDDK) kararlarını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez." Erdoğan bu hükmü yine çiğnedi.

 Ankara'nın batırma girişimlerine inat samimi gayretlerle Bank Asya'ya para yatıranlar için kullandığı 'taşıma su' nitelendirmesi verilen destekten duyduğu rahatsızlığı ele veriyor. Alkışlaması gereken insanları yeriyor. Ne hazin! BDDK, diğer bankaları koruduğu gibi Bank Asya'yı da korumakla mükelleftir. BDDK sorumluluğu yerine getirmezse, Bank Asya ortaklarının, yatırımcılarının diğer bankalarımızın, hasılı ülkenin uğrayacağı zarardan mesul olacaktır

Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde