Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftarında TÜSİAD neden yoktu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftarında TÜSİAD neden yoktu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplumun birçok kesimine davet verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftarında TÜSİAD neden yoktu?
16px
24px
26.06.2016 07:21
ABONE OLgoogle
RAMAZAN ayının son günlerine yaklaşıyoruz. İftar davetleri hız kesmeden sürüyor. İstanbul boğazında artık teknede iftar ve sahur turları yapılıyor.

Turist olmadığı için boş kalan teknelere bu talep nefes aldırmış. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplumun birçok kesimine davet verdi.

450 kişinin katıldığı iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği davette ise tüm kurumlar vardı, bir tek TÜSİAD’tan kimseyi göremedim.

İftarın ardından yer alan haberlerde de TÜSİAD’ın adı geçmiyordu. Derneğin ünlü isimlerinden sadece Bülent Eczacıbaşı oradaydı. O da İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nı temsilen. TÜSİAD’a sordum. Başkan Cansen Başaran Symes’in yurtdışında olması nedeniyle yanıt alamadım.
 
TOBB: YARDIM YAPIYORUZ
 
Bu arada Ramazan’ın başladığı ilk günlerde bu köşede “İş dünyası iftarda buluşuyor” başlıklı iş dünyası örgütlerinin iftar davetlerine ilişkin bir yazı yazmıştım. TÜSİAD ve TOBB’un iftar daveti vermediğini belirtmiştim. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu aradı.

TOBB olarak otel davetleri yerine farklı bir karar almışlar. Şöyle anlattı:

“Uzun yıllar önce bir karar aldık. Ramazan başında birliğin bünyesindeki odalara belli bir miktar finansal destek veriyoruz. Onlar da bölgelerindeki yoksul, yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardımlar yapıyorlar. Bu yaklaşımın daha doğru olduğunu düşündük.”TOBB bugüne kadar bunun duyulmasını da pek istememiş. Aslında Ramazan’ın ruhuna daha uygun olan bu değil mi?

Jale Özgentürk/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde