Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki iki asker gözaltında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki iki asker gözaltında

Darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada şok gözaltılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki iki asker gözaltında
16px
24px
18.07.2016 08:37
ABONE OLgoogle
Darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başyaveri Ali Yazıcı ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayları da gözaltına alındı.

MARMARİS'E GÖTÜRÜLMEDİLER AMA ONLAR YERİNİ ÖĞRENEMEYE ÇALIŞTILAR!

Erdoğan'ın tatil için gittiği Marmaris'e götürülmeyen yaverler, darbe girişiminin gerçekleştiği gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerini öğrenmek için girişimde bulunduğu ortaya çıktı. Yavelerin, Erdoğan'ın taşıyan pilotu 15 kez arayarak Erdoğan'ın yerini öğrenmeye çalıştığı ve sürekli olarak "Cumhurbaşkanımz nerede" diye sorduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın başyaveri Albay Ali Yazıcı ve diğer 4 yaver gözaltına alındı.

GENERAL SAYISI 29’A ÇIKTI

Başsavcılığın soruşturmayı, “Anayasayı ihlal, hükûmete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’ne karşı silahlı isyan ve Cumhurbaşkanı’na suikast” suçlarından sürdürdüğü bildirildi.

Soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen’in koordinatörlüğünde 50 savcı ile 16 başsavcıvekili tarafından sürdürülüyor.

Gözaltına alınanlar arasında Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı ve Cumhurbaşkanı Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış’ın da bulunduğu belirtildi. Gözaltındaki general sayısının da 29 olduğu bildirildi. Gözaltındaki şüpheliler arasında Genelkurmay Başkanı Orgenral Hulusi Akar ile Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in emir subaylarının da olduğu öğrenildi.

Başyaver Kurmay Albay Ali Yazıcı görevini, 12 Ağustos 2015 tarihinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başyaveri olan Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban’dan törenle devralmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı’nın önerdiği 3 isim arasından kendisi gibi Karadenizli olan Yazıcı’yı tercih etmişti.

Erdoğan’ın makam odasındaki devir teslim töreninde, başyaverliği simgeleyen beyaz kordonu Albay Yazıcı’ya kendisi takmıştı. Yazıcı, Başyaverlik görevine gelmeden önce Sofya’da Askeri Ataşe olarak görevliydi.
Mesut Hasan Benli/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde